ΜΠΑΡΟΖΟ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ

Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας αναμένει η κυβέρνηση από τον επικεφαλής της Επιτροπής. Δέσμευση Σαμαρά να γίνει «ό,τι απαιτείται» για να τρέξει το πρόγραμμα.


Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, το κορυφαίο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης περνά την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου. Στις 5.30 το απόγευμα έχει προγραμματισθεί η συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, μία συνάντηση που η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει ως δείγμα στήριξης των προσπαθειών της από την Κομισιόν.

Ουδείς αναμένει τον Μπαρόζο με δώρα. Αλλά στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική πλευρά, η παρουσία του στην Ελλάδα και η, αναμενόμενη, δήλωση υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη αξιολογούνται, από μόνες τους, ως σημαντικές.

Ο Αντ. Σαμαράς έχοντας ανά χείρας το νέο μεσοπρόθεσμο, τη λίστα των πρώτων συγχωνεύσεων αλλά και τα ονόματα των επικεφαλής στο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων (Αθανασόπουλος, Εμίρης) θα επιχειρήσει να πείσει τον Eυρωπαίο αξιωματούχο για τις ελληνικές προθέσεις. Ταυτόχρονα, θα ζητήσει ενεργοποίηση όλων των προσφερόμενων δράσεων που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ανάταξη – ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Αίτημα επιμήκυνσης δεν πρόκειται να τεθεί, αν και η ελληνική πλευρά θα άκουγε με ευχαρίστηση τον Z. Μπαρόζο να το αφήνει ανοικτό «εφόσον η Αθήνα δείξει δείγματα γραφής». Άλλωστε, ενόψει ενός νέου πακέτου μέτρων, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει να προσφέρει στους πολίτες, αυτή τη στιγμή, τίποτε άλλο παρά ελπίδα και προοπτική.

Μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου, οι δύο άνδρες προγραμματίζεται να έχουν δείπνο (20:30) στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα