ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ

Την Τρίτη ανακοινώνεται, εκτός απροόπτου η ρύθμιση για την τμηματική καταβολή των φόρων. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ολοκληρώσει το σχέδιο για την πληρωμή των φόρων σε δέκα δόσεις και όπως φαίνεται θα πάρει το πράσινο φως από την τρόικα.


Στην περίπτωση που η ρύθμιση ανακοινωθεί την προσεχή Τρίτη, οι φορολογούμενοι με εισοδήματα έως και 100.000 ευρώ μπορούν να υπαχθούν σε αυτή και να πληρώσουν τους φόρους σε δέκα δόσεις. Στην περίπτωση που η ρύθμιση τεθεί

σε ισχύ μετά την 31 Ιουλίου, οι υπόχρεοι που έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα με ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης μέχρι 31/7 θα πρέπει να καταβάλουν τους φόρους που αναλογούν  και το υπόλοιπο ποσό να κατανεμηθεί σε δέκα δόσεις.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που επεξεργάσθηκαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών:

1.Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση για ρύθμιση των οφειλών τους σε δόσεις.

2. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 θα πρέπει να έχει καταβληθεί το 70% της οφειλής και τους υπόλοιπους 3 μήνες το 30% της οφειλής.

3. Οσοι έχουν εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ θα καταβάλλουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις με βάση το ισχύον σύστημα δηλαδή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

4. Σε περίπτωση υποβολής του αιτήματος για τμηματική καταβολή των φόρων, μετα την προθεσμίας καταβολής της 1ης δόσης θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση και το ληξιπρόθεσμο ποσό για να γίνει δεκτό το αίτημα των περισσότερων δόσεων.

5. Η ρύθμιση θα αφορά μόνο όσους φορολογούμενους θα υποβάλλουν εμπρόθεσμα τη δήλωση τους. Οσοι υποβάλλουν εκπρόθεσμα τη δήλωση δεν χάνουν μόνο τη ρύθμιση για τμηματική καταβολή αλλά και το αφορολόγητο όριο ενώ θα έχουν πρόστιμο και 1,5% τον μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα