Μπαλάκι από το ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ 90 εργαζόμενοι

Μπρος – πίσω μεταφέρονται 90 υπάλληλοι του ΙΚΑ από το τμήμα παροχών υγείας σε είδος του Ιδρύματος, οι οποίοι αφού πρώτα βγήκαν σε διαθεσιμότητα και μεταφέρθηκαν στον ΕΟΠΥΥ με 25% μειωμένες αποδοχές, καλούνται τώρα να γυρίσουν πίσω. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) ΙΚΑ, κατήγγειλε το θέμα, κάνοντας λόγο για έλλειψη σοβαρότητας, κατηγορώντας τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης,

Εργασίας καθώς και τις διοικήσεις του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ ότι «απέδειξαν για μια ακόμη φορά την προχειρότητα, την ανευθυνότητα, και την ανικανότητα να οργανώσουν την Δημόσια Διοίκηση, να οργανώσουν το ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στις 5 Μαΐου, εκδόθηκε απόφαση από τον ΕΟΠΥΥ για να μεταφερθούν στις υπηρεσίες του οι 90 υπάλληλοι, μία μέρα μετά, στις 6 Μαΐου, ο Οργανισμός με νέο έγγραφο προς το ΙΚΑ, ζητά οι ίδιοι υπάλληλοι να παραμείνουν στις θέσεις τους στο Ίδρυμα. Το χρονικό όριο της παραμονής τους εκεί, σημειώνεται στο ίδιο έγγραφο, θα είναι μέχρι να λυθεί οριστικά το θέμα της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της παροχής υγείας σε είδος από το ΙΚΑ προς τον ΕΟΠΥΥ, «με την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των συναρμόδιων υπουργείων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αποτέλεσμα αυτής της προχειρότητας, είναι να ταλαιπωρούνται αφάνταστα όχι μόνο οι 90 εργαζόμενοι, αλλά και οι εκατοντάδες πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα