Ατομικές συμβάσεις και απευθείας αναθέσεις στη «διάδοχο» της ΕΡΤ!

Νομοσχέδιο με αύρα Μόσιαλου, καθώς θα βασίζεται στον σχεδιασμό του τότε υπουργού του Γ. Παπανδρέου και στη μελέτη για τη δημόσια τηλεόραση του καθηγητή Αλιβιζάτου, αναμένεται να καταθέσει σήμερα στη Βουλή το Μέγαρο Μαξίμου. Το νέο όνομα της ΕΡΤ θα είναι Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση.

Βάσει των σχεδιασμών, θα είναι στον αέρα τον Αύγουστο.

Σε μία στιγμή που παραμένει αμφίβολο αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν και αυτοί το σχοινί ή να συμβιβαστούν, το πρωθυπουργικό επιτελείο επιδιώκει αφενός να προκαταλάβει τις εξελίξεις, αφετέρου να δείξει ότι έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Το σχέδιο νόμου θα κάνει λόγο για δημόσια και όχι κρατική ραδιοτηλεόραση με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και ανεξαρτησίας από την κυβέρνηση.

Με την κίνηση της ταχείας κατάθεσης του νομοσχεδίου, ωστόσο, το Μαξίμου δεν επιδιώκει μόνον να καλύψει το κενό που άφησε το χθεσινό λουκέτο στην ΕΡΤ και να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και των πολιτικών κομμάτων. Επιδιώκει να υπερβεί και το δεδομένο αδιέξοδο με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατατέθηκε ως προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το άρθρο 44,1 του Συντάγματος, η Πράξη πρέπει να κατατεθεί προς έγκριση στη Βουλή και είναι σαφές ότι, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, δεν περνάει! Ωστόσο, στο Μαξίμου εκτιμούν ότι έχουν χρόνο προκειμένου να καταστήσουν τη διαδικασία τυπική.

Συγκεκριμένα, δεδομένου ότι η κατάθεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να γίνει εντός 40 ημερών από τη, χθεσινή, έκδοσή της και να εγκριθεί από τη Βουλή εντός τριμήνου, στο Μαξίμου σχεδιάζουν – στο χρόνο που μεσολαβεί – όχι μόνον να έχει ψηφισθεί ο νέος νόμος για τη ΕΡΤ αλλά να έχει αρχίσει ήδη και η συγκρότηση της νέας ραδιοτηλεόρασης, καθιστώντας έτσι την ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου τυπική διαδικασία.

Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο νόμου εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα