Στο Μαξίμου ΣΕΣ – ΓΣΕΕ για την ΕΡΤ

Η Συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των επαφών της κυρίας Σεγκόλ με Ευρωπαίους ηγέτες και με στόχο τη διακήρυξη της ΣΕΣ για την κοινωνική διάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως η ΓΣΕΕ και η εκπρόσωπων όλων των ευρωπαίων εργαζόμενων θα θέσουν στον Έλληνα πρωθυπουργό με ένταση, το θέμα του αιφνίδιου και βίαιου λουκέτου στην κρατική ραδιοτηλεόραση.

Η Συνομοσπονδία συνεδριάζει στις 13:00 το μεσημέρι για να αποφασίσει πανελλαδική πανεργατική απεργία, με αφορμή το

λουκέτο στην κρατική – δημόσια τηλεόραση.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη αντίδρασή της καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

«Αντί κάποιοι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και διαδικασίες fast track, ν’ αποφασίζουν το κλείσιμο, τον τεμαχισμό και το ξεπούλημα της ΕΡΤ, ας εργαστούν με την ίδια “θέρμη” για την προστασία της περιουσίας του Ελληνικού λαού» αναφέρει η Συνομοσπονδία και επισημαίνει ότι η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης , που μονομερώς αποφασίζει και επιβάλλει το κλείσιμό της. Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό και υπάγεται στις γενικές αρχές της κοινωνικής υπηρεσίας και του δημοσίου λόγου, προωθώντας τις δημοκρατικές αρχές της ισότητας στην πρόσβαση, της πολυφωνίας και της ενημέρωσης, κάτω από την ασπίδα της ανωνύμου εταιρείας Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

« Τίθεται ευθέως ζήτημα δημοκρατίας και ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα πρέπει να έλθει άμεσα στη Βουλή προς συζήτηση και να δοθεί η δυνατότητα στην Εθνική αντιπροσωπεία να πάρει θέση δημόσια και δημοκρατικά» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα