Αθωώθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι για τη Θύρα 7

Η 8η Φεβρουαρίου 1981 είναι μια τραγική ημέρα για την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Στη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ στο Στάδιο Καραϊσκάκης, που έληξε με 6-0 υπέρ των ερυθρολεύκων, 21 φίλαθλοι της θύρα 7 βρήκαν φρικτό θάνατο καθώς ποδοπατήθηκαν προσπαθώντας να βγουν από το γήπεδο.

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα οι φίλαθλοι στη θύρα των φανατικών της ομάδας του Πειραιά, έτρεξαν -λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα- να βγουν από τη

θύρα 7, δημιουργώντας συνωστισμό, ενώ η πόρτα της θύρας ήταν κλειστή.

Κάποιοι από τους φιλάθλους έπεσαν στα σκαλιά με αποτέλεσμα το πλήθος που συνέρεε προς την έξοδο να τους ποδοπατήσει. Εκτός από τους 21 νεκρούς υπήρξαν και 53 τραυματίες.

Δεκάδες τραυματίες και νεκροί μεταφέρθηκαν με περιπολικά και ασθενοφόρα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, στο οποίο είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος, δημιουργώντας σκηνές αλλοφροσύνης.

Πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν και στο Γενικό Κρατικό Πειραιά και στο ΚΑΤ. Παράλληλα, τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα έκαναν έκκληση σε γιατρούς και αιμοδότες να προσέλθουν στο Τζάνειο, ενώ σε ένδειξη πένθους διέκοψαν τα προγράμματά τους και μετέδιδαν πένθιμη μουσική.

Η μνήμη των θυμάτων της θύρας 7 τιμάται κάθε χρόνο από τη διοίκηση και τους οπαδούς της ομάδας. Στο νέο γήπεδο Καραϊσκάκη υπάρχουν 21 μαύρα καθίσματα, για να τιμηθούν τα θύματα της τραγωδίας, ενώ στο μουσείο του συλλόγου έχουν διατηρηθεί και φυλάσσονται η πόρτα και μέρος από τα σκαλοπάτια όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα