Ασθενοφόρο – δωρεά «αραχνιάζει» εδώ και έξι μήνες στο «Ελπίς»

Της Δήμητρας Καψώχα

Πρόκειται για ένα όχημα, δωρεά από την Αυστριακή οργάνωση «Βοήθεια για την Ελλάδα». Το ιατρικό όχημα, που «αραχνιάζει»τους τελευταίους έξι μήνες στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, στην οδό Δημητσάνας 7, στους Αμπελόκηπους, είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο που θα μπορούσε πολύ εύκολα να εξυπηρετεί ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς», Θεόδωρος Γιάνναρος, μιλώντας στο matrix24.gr, χαρακτήρισε το ζήτημα «απλά τυπικό». Όλα εξαρτώνται από την έγκριση της δωρεάς από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου. Ωστόσο, και όπως δείχνει

η καθυστέρηση 6 μηνών, είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρξει ομόφωνη συμφωνία από τα μέλη του συμβουλίου. Στα γρανάζια των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και της γραφειοκρατικής αντιμετώπισης ενός τόσο σημαντικού θέματος, ένα ασθενοφόρο παραμένει καθηλωμένο ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη διάσωση πολλών ανθρώπων.

«Το ασθενοφόρο κάθεται ακόμα εδώ, διότι κάποια ανεγκέφαλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έστειλαν έγγραφο στον υπουργό Υγείας, κάνοντας λόγο για σκοτεινές δυνάμεις που δρουν στο νοσοκομείο χωρίς να το ξέρουν εκείνοι» λέει ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς». Ο Θεόδωρος Γιάνναρος κάνει λόγο για αστεία πολιτικά παιχνίδια, από ανθρώπους που προσπαθούν να δημιουργήσουν ερωτηματικά χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.

Το ασθενοφόρο είναι μια εντελώς ανιδιοτελής προσφορά της οργάνωσης «griechenlandhilfe.at». Ωστόσο κάποιοι δείχνουν να μην εκτιμούν τη δωρεά ενός πολύτιμου αγαθού για τον Ελληνικό λαό.

«Το άλλο ασθενοφόρο μας είναι παλιό, δεν καλύπτει τις ανάγκες του νοσοκομείου, χρησιμοποιείται περισσότερο για να κουβαλάει τα υλικά και για τις αιμοδοσίες» δηλώνει χαρακτηρίστηκα ο διοικητής Θεόδωρος Γιάνναρος.

«Τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Όταν γίνεται μια δωρεά δεν χρειάζεται να το ψάχνουμε πολύ αφού είναι ανιδιοτελής. Τώρα θα το αποδεχτούν θέλουν δεν θέλουν για να μπει σε λειτουργία. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα το αποδεχτώ μόνος μου γράφοντας τους στα παλιά μου τα παπούτσια. Έτσι απλά» συμπληρώνει ο διοικητής του νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι μέχρι αύριο, Πέμπτη θα έχει εγκρίνει ο ίδιος, μόνος του την δωρεά του οχήματος και θα παραλάβει επιτέλους τους κρατικούς αριθμούς που είναι απαραίτητοι για να κυκλοφορεί νόμιμα το ασθενοφόρο.

Η δωρεά, η παράδοση της οποίας έγινε παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, σε μια φιέστα με ιδιαίτερη δημοσιότητα, έχει σκοπό να χρησιμοποιηθεί για την κατ’οίκον νοσηλεία ασθενών που δεν έχουν κανέναν.

Το ασθενοφόρο δεν επιφέρει κανένα κόστος αφού δεν χρειάζεται χρήματα για τον εκτελωνισμό του, καθώς προσφέρεται για χρήση από το ελληνικό δημόσιο.

Ο Θεόδωρος Γιάνναρος αφήνει αιχμές για επιτηδευμένη εναπόθεση εμποδίων στην όλη υπόθεση. «Κάποιοι ίσως να προτιμούσαν να αγοράσουν γιατί δεν κάνει να μας κάνουν δώρο οι κακοί Ευρωπαίοι. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι πρέπει να αποτύχει ο Υπουργός» και συνεχίζει «Το ασθενοφόρο θα λειτουργήσει γιατί έτσι πρέπει. Όποιος θέλει να παίξει βρήκε λάθος άνθρωπο».

Το ιατρικό όχημα που εφόσον ο διοικητής καταφέρει να περάσει τη θέση του θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία, αναμένεται να συνεργαστεί με το ΕΚΑΒ. Καθώς το νοσοκομείο «πάσχει» και από οδηγούς και διασώστες μια τέτοια πιθανή συνεργασία μοιάζει να είναι απαραίτητη για την μελλοντική «επιβίωση» του ασθενοφόρου και μαζί με αυτό και εκατοντάδων ασθενών.

Keywords
Τυχαία Θέματα