Άρση των περιοριστικών όρων στον Πιστόριους

Στην υποβολή της έφεσης για την άρση των περιορισμών, οι συνήγοροι του κατηγορούμενου για φόνο αθλητή ζητούσαν να επιτραπεί στον Πιστόριους να ταξιδεύει προκειμένου να επιστρέψει στις διεθνείς διοργανώσεις υπό ελεγχόμενες συνθήκες, μετά από άδεια της αστυνομίας και έχοντας πρωτύτερα δώσει το ακριβές πρόγραμμα των αγώνων. Οι δικηγόροι του Πιστόριους ανέφεραν ότι στόχος των

ταξιδιών του είναι η εξασφάλιση οικονομικών πόρων που θα βοηθήσουν τον κατηγορούμενο αθλητή να οργανώσει καλύτερα την στρατητική υπεράσπισής του και τη προετοιμασία του για τη δίκη του που θα γίνει τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, που του επιβλήθηκαν στις 22 Φεβρουαρίου, ο Παραολυμπιονίκης υποχρεώθηκε να παραδώσει τα δύο του διαβατήρια, να μην μένει στο σπίτι του και τόπο του εγκλήματος, να εμφανίζεται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα και να απέχει από το αλκοόλ. Με την έφεση ο Πιστόριους κέρδισε την ανατροπή των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί αφού, εκτός από την άρση της απαγόρευσης για τα ταξίδια, πλέον μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του, να μην επιβλέπεται πια από αστυνομικό και να σταματήσουν οι υποχρεωτικοί έλεγχοι για χρήση ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα