Αριστερή Πρωτοβουλία: Η Τρόικα απαίτησε, η κυβέρνηση συμφώνησε

Η Αριστερή Πρωτοβουλία υπογραμμίζει ότι η συμφωνία με την τρόικα οδήγησε στη διαγραφή ενός ακόμη άρθρου της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων: «Σημείο 9: Όχι απολύσεις στο Δημόσιο».

«Η απαίτηση της τρόικα για απολύσεις στο Δημόσιο, είναι

η απαίτηση του ισχυρού να υλοποιηθεί άλλη μια μεγάλη αντιμεταρρύθμιση», εκτιμά η Αριστερή Πρωτοβουλία, υποστηρίζοντας ότι «οι δηλώσεις περί μη ένταξης του μέτρου σε δημοσιονομικούς στόχους, μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν».

Παράλληλα, επικαλείται δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα, ότι «η μικρολεπτομέρεια της συνταγματικής πρόβλεψης για μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων επιτέλους παρακάμπτεται», για να τονίσει πως «η “διασταλτική” ερμηνεία του Συντάγματος, οδηγεί στην κατάργησή του και τον θρίαμβο ακραίων και ανιστόρητων λογικών».

Η Αριστερή Πρωτοβουλία εκτιμά ότι «η ίδια η αντίληψη της πρόσληψης μέσω της απόλυσης άλλου, είναι αντίληψη διχαστική, επικίνδυνη και σε κάθε περίπτωση βαθιά συντηρητική» και προσθέτει πως «ο καθένας αντιλαμβάνεται, ότι ακόμη και αν ισχύσει η αντικατάστασή τους από “νέους” και “άφθαρτους”, αυτοί θα εισέλθουν με πολύ πιο μικρούς μισθούς στο Δημόσιο, θα είναι δηλαδή φτηνοί και αναλώσιμοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα