Αρχίζει ο πόλεμος για το Μεσοπρόθεσμο

07:41 1/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο πολιτικός πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα έχει ήδη αρχίσει μετά τη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Μενίδι, μαζί με την υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να σηκώσει ο ίδιος το βάρος της αντιπαράθεσης

με την κυβέρνηση, ενώ επιχείρησε να αποδομήσει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί «εξόδου από το Μνημόνιο». Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ως «πιο Μνημόνιο από το Μνημόνιο» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εισήγαγε στη Βουλή προς ψήφιση ένα… έτοιμο κείμενο. «Σήμερα, παραμονή πρωτομαγιάς, αποφάσισε η κυβέρνηση, υπακούοντας πιστά στις εντολές της τρόικας και των συμφερόντων να καταθέσει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή. Της το έδωσαν έτοιμο. Το αποδέχτηκε πλήρως. Το μετέφρασαν στα ελληνικά και το κατέθεσαν με εξπρές διαδικασίες στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μνημόνιο για 30 χρόνια»

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε πως η κυβέρνηση «εγκλωβίζει» τη χώρα σε Μνημόνιο για 30 χρόνια, λέγοντας: «Έχουν χάσει πια οι λέξεις το νόημά τους. Η χυδαία προπαγάνδα βαφτίζει έξοδο από το μνημόνιο την παραμονή μας στα μνημόνια τις επόμενες τρεις δεκαετίες τουλάχιστον. Λένε έξοδο από το μνημόνιο ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που είναι πιο μνημόνιο και από το μνημόνιο. Που περιλαμβάνει νέες απολύσεις, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αποδόμηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Και είναι απλά προάγγελος ενός ακόμα μνημονίου που θα καταθέσουν και θα προσπαθήσουν να ψηφίσουν μετά τις ευρωεκλογές», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινοβουλευτική μάχη

Εξάλλου, στην Κουμουνδούρου αντιμετωπίζουν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ως «δώρο Θεού», υπό την έννοια ότι ποντάρουν στις προβλέψεις του νομοσχεδίου, ώστε να δηλώσουν δικαιωμένοι για την πρόβλεψη-προειδοποίηση προς τους ψηφοφόρους ότι έρχονται και νέα μέτρα λιτότητας. Για τον λόγο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην σύγκρουσή του με την κυβέρνηση σε πολιτικό, αλλά και ειδικότερα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να καταφέρει στο Μαξίμου ένα καίριο χτύπημα 25 ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές. Η συνέχεια της κόντρας εντός της Βουλής και… επί της οθόνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα