ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ»

Δεκάδες χιλιάδες σελίδες με έγγραφα, που για να χωρέσουν χρειάζονται ένα ολόκληρο δωμάτιο, έχει αρχίσει να διαβάζει ο εφέτης-ειδικός ανακριτής Νικήτας Χριστόπουλος, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης για την αποκαλούμενη «μαφία των ακινήτων».

Ο έμπειρος δικαστικός λειτουργός ανέλαβε το έργο του πριν από λίγες μέρες ύστερα από την απόφαση της Ολομέλειας των Εφετών, καθώς λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης προκρίθηκε η λύση να ανατεθεί η διερεύνηση της υπόθεσης σε εφέτη-ανακριτή και όχι σε νεώτερο πρωτοδίκη συνάδελφό

του.

Πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας, από εν ενεργεία δικαστές και δικηγόρους, μέχρι πρώην βουλευτή, ιερέα και επιχειρηματίες, περιλαμβάνει η λίστα των και πλέον κατηγορουμένων, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στην υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας των πλειστηριασμών».

Το νήμα της ποινικής δίωξης ξετυλίχθηκε ύστερα από τις διώξεις που άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος διενήργησε την πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση ύστερα από παραγγελία του σημερινού προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσου-Εμμανουήλ Παπαδάκη. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κακουργηματικές πράξεις όπως απάτη, κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκία, δωροληψία, ψευδή βεβαίωση, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Για τρεις μάλιστα από τους κατηγορούμενους έχουν ήδη κλείσει τα σύνορα της χώρας, καθώς εκδόθηκαν διατάξεις απαγόρευσης εξόδου. Πρόκειται για έναν ιερέα, ο οποίος είχε και στο παρελθόν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη, ένα πρώην δικαστή, ο οποίος έχει στραφεί στη δικηγορία και ένα δικηγόρο, που στο παρελθόν είχε γίνει γνωστός από το συχνό πέρασμά του στα τηλεοπτικά πλατό. Επιπλέον, για δύο δικαστές ο Άρειος Πάγος έχει δείξει προσωρινά την έξοδός τους από το δικαστικό Σώμα.

Η αξιόποινη δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, ύστερα από μηνύσεις τραπεζών. Ακολούθησε η ενεργοποίηση του κοριού της ΕΥΠ και άρχισαν οι νόμιμες καταγραφές συνομιλιών κατηγορουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του κυκλώματος φέρονται μεταξύ άλλων ότι είχαν συστήσει περισσότερες από 150 εικονικές εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων, ενώ το στρατηγείο τους είχε έδρα το Παλαιό Ψυχικό. Με όχημα αυτές τις εταιρείες -κατηγορούνται – ότι κατάφερναν να παραπλανούν ιδιώτες και να τους αποσπούν ακίνητα και οικόπεδα με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβήσουν σε τράπεζες για να τους γλιτώσουν από τις κατασχέσεις.

Σε άλλη περίπτωση, πρόεδρος που δίκαζε άλλη υπόθεση του αποκαλούμενου «παραδικαστικού κυκλώματος» διώκεται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, γιατί φέρεται ότι έναντι αμοιβής εξέδωσε αθωωτική απόφαση.

Keywords
Αναζητήσεις
στυλιανος δαρελλης δικαστικος, στυλιανος δαρελλης
Τυχαία Θέματα