ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 13 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΡΙΚΟΜΕΞ

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποζημιώσεις ύψους 13 εκατ. ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων της Ρικομέξ. 

Δικαιώνονται οι συγγενείς των 39 θυμάτων 13 ολόκληρα χρόνια από το τραγικό συμβάν της Ρικομέξ, του εργοστασίου κοντά στους πρόποδες της Πάρνηθας που κατέρρευσε από τον ισχυρό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999. Με δελτίο τύπου το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε να καταβάλλει χρήματα της Περιφέρειας που προορίζονταν για έργα υποδομής στην Αττική στους συγγενείς των θυμάτων της Ρικομέξ. Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, 13 εκατομμύρια

ευρώ θα διατεθούν ως αποζημιώσεις.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης άφησε αιχμές για το Υπουργείο Οικονομικών και για τη στάση που κράτησε τους τελευταίους 16 μήνες, αναφέροντας ότι «έριχνε το μπαλάκι ευθυνών και οικονομικών υποχρεώσεων στην Περιφέρεια Αττικής», την οποία χαρακτήρισε «έναν υγιή και ζωντανό οργανισμό». Ο Σγουρός επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Οικονομικών και για την μη πραγματοποίηση των έργων που προορίζονταν για την ανάπτυξη και τους πολίτες του νομού Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα