Αποσύρθηκαν τρεις εκπρόθεσμες τροπολογίες

22:13 7/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Η κατάθεση των τριών τροπολογιών (οι οποίες αφορούσαν στην παράταση προθεσμίας για την αδειοδότηση κεραιών εκπομπής ψηφιακού σήματος, το ΤΑΙΠΕΔ και την εκκλησιαστική περιουσία) προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε την απόσυρσή τους.

«Είναι ντροπή για το κοινοβούλιο να νομοθετεί έτσι. Nα αποσυρθούν», απαίτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δ. Παπαδημούλης.

«Παραβιάζετε ανοιχτές θύρες, οι τροπολογίες είναι εκπρόθεσμες και για εμένα δεν υπάρχουν», απάντησε ο υπουργός Μεταφορών,

Υποδομών και Δικτύων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, πάντως, υπερασπίστηκε το περιεχόμενο της τροπολογίας για την αδειοδότηση κατασκευών κεραιών, τονίζοντας πως δεν πρόκειται ούτε για δώρο, ούτε για δωρεά σε ιδιοκτήτες καναλιών, όπως υποστήριξε ο κ. Παπαδημούλης, αλλά έρχεται, όπως σημείωσε, σε υλοποίηση αιτήματος των ανεξάρτητων αρχών να ρυθμιστεί το ζήτημα.

Η τροπολογία για την εκκλησιαστική περιουσία

Η τροπολογία που είχε κατατεθεί από τους συναρμόδιους υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο Κυριάκο Μητσοτάκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία, προέβλεπε ότι εφεξής, όλα τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση και αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα ρυθμίζονται με Κανονισμούς της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Οι Κανονισμοί για τη διοίκηση, τη διαχείριση, τον έλεγχο, τη διαφύλαξη, την καταγραφή και αξιοποίηση του συνόλου της εκκλησιαστικής περιουσίας θα ψηφίζονταν από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Η τροπολογία έδινε επίσης τη δυνατότητα σε φορείς της Εκκλησίας να συνιστούν κάθε είδους εταιρείες, ακόμα και μονοπρόσωπες, για την εξυπηρέτηση μόνο των θρησκευτικών, φιλανθρωπικών, πολιτιστικών σκοπών τους.

Έθετε, ωστόσο, σαφή απαγόρευση στο να συμμετέχουν στις εταιρείες αυτές φυσικά ή νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Με τις διατάξεις της οριζόταν επίσης ρητά ότι οι Μουφτείες θεωρούνται δημόσιες υπηρεσίες επιπέδου γενικής διεύθυνσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα