ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Στην απόσυρση της τροπολογίας που μειώνει τις εργοδοτικές εισφορές, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Επίσημη αιτιολογία της απόσυρσης, είναι πως η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε σε άσχετο με το υπουργείο Εργασίας σχέδιο νόμου. Συγκεκριμένα, η τροπολογία που προέβλεπε την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1,1% που κατευθυνόταν στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο

για την αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Η πρακτική αυτή, καταγγέλθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς παραβιάστηκαν για άλλη μια φορά ρητές διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.

Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής Β΄Αθήνας, υπεύθυνου της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι το κόμμα του θα συνεχίσει τον αγώνα και τις πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες του για να ανατραπεί και επί της ουσίας η μνημονιακή κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, για την επανασύσταση και αναβάθμιση των δυο Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, που δεν επιβαρύνουν καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα