Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Με μία απώλεια ολοκληρώθηκε για την κυβέρνηση η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη υπερψήφισε την πρόταση μομφής και διεγράφη αμέσως από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πλέον η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της συμπολίτευσης περιορίζεται στους 154 βουλευτές ενώ στην ψηφοφορία δεν συμμετείχε, καθώς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Οι 154 βουλευτές δεν είναι η μικρότερη κοινοβουλευτική δύναμη για την κυβέρνηση Σαμαρά καθώς μέχρι τα τέλη Ιουλίου οι βουλευτές της συμπολίτευσης ήταν 153 και εν συνεχεία προστέθηκαν σε αυτούς ο Κ. Μαρκόπουλος που αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ και ο Θεοδ. Σολδάτος που είχε διαγραφεί, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013, από τον Αντώνη Σαμαρά.

Πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αριθμεί 27 μέλη ενώ οι ανεξάρτητοι ανέρχονται σε 12.

Συνολικά, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν 153 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), 124 επέλεξαν «ναι» (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξ. Έλληνες, Χρ. Αυγή, ΚΚΕ) ενώ υπήρξαν και 17 «παρών» (ΔΗΜΑΡ, Λοβέρδος, Αηδόνης και ο διαγραφείς από τη ΝΔ Γ. Κασαπίδης).

Από την ψηφοφορία απουσίασαν εκτός από τον Ν. Κακλαμάνη (ΝΔ) και ο Μ. Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ), ο ανεξάρτητος Μ. Ανδρουλάκης και οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Λαγός από την Χρυσή Αυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα