Κόντρα Στουρνάρα – Τσίπρα για την οικονομία

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Στουρνάρας αφού καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι δεν πρότεινε τίποτα παρά μόνο στην ομιλία του διατύπωσε απειλές για Εξεταστικές και φυλακίσεις, λέει ότι απέτυχε η κυβέρνηση. «Λέτε ότι αποτύχαμε. Επί ενάμισυ χρόνο επενδύετε στην καταστροφή. Πέρσι λέγατε ότι δεν θα υπάρχει συμφωνία και πήραμε 50 δισ. ενώ περιμέναμε 35. Βάλαμε ρήτρα μείωσης χρέους, Πέρσι πληρώσαμε 12 δισ. σε τόκους και φέτος 6 δισ. λόγω μείωσης των

επιτοκίων, σπρώχτηκαν πίσω τα χρεολύσια» ανέφερε και ρώτησε προς τον κ. Τσίπρα: «Δεν ελαφρύνετε έτσι ο ελληνικός λαός; Ποια είναι η δική σας πρόταση; Που λέτε ότι θα μείνουμε στο ευρώ αλλά θα σκίσετε τα μνημόνια και θεωρίες ότι τα μνημόνια τα σκίζει ο λαός; Που τα λέτε αυτά και ποιος τα ακούει; Απειλείτε επενδυτές». «Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι η υποκρισία αυτών που λέτε για την φοροδιαφυγή, καθώς φέραμε και ψηφίσαμε φορολογικούς κώδικες, την φορολογική διαδικασία που δεν ψηφίσατε. Τα 40 εκ. η δική μας κυβέρνηση τα ανακάλυψε κι δική μας εξίσωσε το πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης για να παταχθεί το λαθρεμπόριο και πατάσσουμε και το λαθρεμπόριο στη Ναυτιλία» συνέχισε.

«Το αν αποτυγχάνει το πρόγραμμά μας το κρίνουν οι αγορές. Γι αυτό τα επιτοκιακά περιθώρια έπεσαν τόσο πολύ και για αυτό η πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι μηδενική, ενώ πριν καιρό ήταν 50%. Επενδύετε στην καταστροφή και δε σας βγαίνει. Η πρόταση μομφής σας είναι ένδειξη αμηχανίας», προσέθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Το αν πετυχαίνετε κρίνεται από τα αποτελέσματα. Δεν είχατε την ευγένεια να δείτε τα στοιχεία που σας παρέθεσα να βάλετε χέρι στη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή και συνεχίζετε να εφαρμόζετε ένα πρόγραμμα που κατακρεουργεί την μεσαία τάξη και τους μη έχοντας» ανταπάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέχισε δε λέγοντας πως «Όμως σε έναν οικονομολόγο και υπουργό που διαρκώς κάθε χρόνο προβλέπει ανάκαμψη και διαρκώς αποτυγχάνει στις προβλέψεις του και που λέει ότι το σημαντικότερο κείμενο στην ιστορία της χώρας είναι το Μνημόνιο δεν μπορεί κανείς να αντικρούσει με επιχειρήματα την πολιτική του τοποθέτηση».

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Στουρνάρα: «Εάν λοιπόν δεν αποτύχατε τι γύρευαν οι βουλευτές της ΝΔ να διαμαρτυρηθούν για τις επιλογές σας. Γιατί αυτή η αμηχανία ή σύγχυση στην ΚΟ της ΝΔ εξαιτίας της πολιτικής σας και μιλάτε για δική μας αμηχανία;». Τέλος απευθυνόμενος στον κ. Στουρνάρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Θα έπρεπε κανείς να έχει επίγνωση των αποτελεσμάτων που επέφερε στην ελληνική κοινωνία για να μπορεί να μιλάει με την άνεση που το κάνετε εσείς. Λέτε κι απευθύνεστε σε άλλο λαό. Σαν την Μαρία Αντουανέτα που έλεγε «αν πεινάνε δώστε τους παντεσπάνι».

Keywords
Τυχαία Θέματα