Αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αναμένεται να «σπάσει» το λουκέτο, καθώς η χθεσινή συνάντηση διοικητικών υπαλλήλων με τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο έγινε σε «θετικό κλίμα».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδ. Πελεγρίνη, ο οποίος δήλωσε ότι ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να μη χάσει κανείς τη δουλειά του, τονίζοντας παράλληλα

ότι η Σύγκλητος επιθυμεί να ανοίξει το Ίδρυμα.

Από την πλευρά της και η πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νάνσυ Μιχοπούλου, έκρινε ως θετική τη συνάντηση.

«Εποικοδομητικές» χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ, τονίζοντας ότι ο διάλογος διεξήχθη στη βάση της πρότασής του των πέντε σημείων για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων.

«Με τη διαθεσιμότητα των 1.165 διοικητικών υπαλλήλων ολοκληρώθηκε η διαχείριση του πλεονάζοντος προσωπικού στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Παράλληλα, αρχίζει άμεσα η διαδικασία της πανεπιστημιακής κινητικότητας για την επανατοποθέτηση των 650 εξ αυτών» υπενθύμισε ο υπουργός Παιδείας.

Απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που θα μεταφέρουν σήμερα στους διοικητικούς το κλίμα της συνάντησης με τον υπουργό, κρατώντας πιο συγκρατημένη στάση στις δηλώσεις τους.

«Ήρθαμε για να εκθέσουμε τις απόψεις μας στον υπουργό. την Πέμπτη θα θέσουμε τις προτάσεις που μας έκανε υπ’ όψιν της γενικής μας συνέλευσης» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΜΠ Ράνια Ζάχου, έπειτα από τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, παρουσία του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Σ. Σιμόπουλου.

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ δήλωσε πάντως ότι υπήρξε λεπτομερή συζήτηση για τα θέματα της διαθεσιμότητας και σημείωσε πως «υπάρχουν τρόποι για να βρεθεί λύση».

Keywords
Τυχαία Θέματα