Από το Κολέγιο Αθηνών στη Βίλα Αμαλίας

12:20 6/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Δεν έχει νόημα να μείνω υπουργός Δημόσιας Τάξης και να βλέπω αυτή τη βόμβα διαρκώς να επεκτείνεται. Δεν είναι ανεκτή άλλο αυτή η κατάσταση», δηλώνει μετά από επισκέψεις του στην Ομόνοια για τον Άγιο Παντελεήμονα. Λίγες ημέρες μετά, με την επιχείρηση Ξένιος Ζευς, ο κ. Δένδιας επιχειρεί την… «ανακατάληψη» του κέντρου της Αθήνας, μετά από εντολή, όπως σπεύδει να υπογραμμίσει, του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Στέλνουμε μήνυμα ότι η Ελλάδα

δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», δηλώνει αρχές Αυγούστου ο «υπουργός Νόμος και Τάξη» και ξεκαθαρίζει ότι η επιχείρηση θα έχει μόνιμο χαρακτήρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την όλη επιχείρηση «προσβολή στον πολιτισμό μας» και μια άγρια πολιτική βεντέτα ξεκινά. Είναι η ίδια περίοδος της εν ψυχρώ δολοφονίας του άτυχου ταξιτζή στη Νάουσα της Πάρου και του άγριου βιασμού της 16χρονης μαθήτριας. Δύο γεγονότα που παγώνουν το πανελλήνιο. Είναι επίσης η ίδια περίοδος που ομάδες ακροδεξιών τα καλούμενα τάγματα πολιτοφυλακής κάνουν πιο έντονη την παρουσία και τη δράση τους και αναγκάζουν τον κ. Δένδια να δηλώσει ότι «τάγματα εφόδου στη χώρα, καπηλευόμανα τα εθνικά σύμβολα δεν γίνονται ανεκτά και οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί», απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για τις δημόσιες συναθροίσεις Πακιστανών.

Η επίσκεψη Σαμαρά στην Ομόνοια

Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» συνεχίζεται και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνει τη λειτουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών. Ανάμεσα στα κέντρα φιλοξενίας είναι και το στρατόπεδο στην Κόρινθο, στο οποίο σημειώνονται συμπλοκές της Αστυνομίας με μέλη της Χρυσής Αυγής που συγκεντρώνονται στην περιοχή με επικεφαλής τον βουλευτή Ευστάθιο Μπούκουρα. Κάπως έτσι φθάνουμε μέχρι τη δημόσια διαπίστωση του Ηλία Κασιδιάρη σύμφωνα με την οποία «κάθε φορά που μιλάει ο κ. Δένδιας η Χρυσή Αυγή κερδίζει και μια μονάδα στις δημοσκοπήσεις».

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η επιχείρηση Ξένιος Ζευς λειτουργεί υπέρ της και γι΄ αυτό επιφυλάσσεται μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ, της περιήγησης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Ομόνοια, στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διαπιστώσει τα αποτελέσματα της επιχείρησης.

Τα τάγματα πολιτοφυλακής

Ελάχιστους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι μια στις πέντε ληστείες το 2012 έγιναν με καλάσνικοφ και προαναγγέλλει τη δημιουργία ειδικής αστυνομικής μονάδας η οποία θα έχει οπλισμό που θα της επιτρέπει να αντιπαρατεθεί με το οργανωμένο έγκλημα. Ανακοινώνει επίσης ότι θα φύγουν οι αστυνομικοί από τη φρουρά των βουλευτών και των διαφόρων VIP για να βγουν στους δρόμους και ακόμη ότι σχεδιάζεται η διαχείριση επεισοδίων στις συγκεντρώσεις με ρίψη νερού.

Η ικανοποίηση της Λεωφόρου Κατεχάκη για την επιχείρηση Ξένιος Ζευς δεν κρατάει πολύ. Δεν είναι μόνο οι αντιδράσεις που προκαλεί στις τοπικές κοινωνίες η επικείμενη δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών, που βγάζει στην Κυβέρνηση «ξινό» το πρόσκαιρο επικοινωνιακό όφελος από την πυγμή του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Πονοκέφαλο δημιουργούν και οι αλλεπάλληλες «έφοδοι» της Χρυσής Αυγής με πρώτες αυτές στο Μεσολόγγι και τη Ραφήνα, κατά τις οποίες η αστυνομία παρατηρεί αμέτοχη τις εκκαθαρίσεις μικροπωλητών από τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η ΕΛΑΣ αναγκάζεται να θέσει σε διαθεσιμότητα τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος της Ραφήνας και ταυτόχρονα ανακοινώνεται ότι παύει η διάθεση των Αστυνομικών που έχουν διατεθεί για την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Στόχος είναι «να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων». Η Χρυσή Αυγή απειλεί με μηνύσεις τον κ. Δένδια και τον καθιστά υπεύθυνο αν κάτι συμβεί στους βουλευτές της. Ο κ. Δένδιας επιμένει στην επίδειξη πολιτικής πυγμής λέγοντας ότι «πρακτικές υποκόσμου δεν έχουν χώρο στην πολιτική».

Τα επεισόδια στο υπουργείο Άμυνας

Η υπουργική πυγμή δέχεται ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα όταν τον περασμένο Οκτώβριο, ομάδα εργαζομένων των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, έχοντας να πληρωθούν έξι μήνες, εισβάλλουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τα ΜΑΤ έφθασαν στο σημείο με δέκα λεπτά καθυστέρηση. Ακολούθησαν επεισόδια με τους διαδηλωτές και υπήρξαν και τραυματίες. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα επεισόδια ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος την ώρα της εισβολής των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον προαύλιο χώρο του υπουργείου βρίσκονται στο σημείο.

Το δημοσίευμα στη Guardian

Ένα ακόμη μέτωπο, αυτή τη φορά ανάμεσα στον κ. Δένδια και τον ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να ανοίξει με δημοσίευμα στη βρετανική Guardian το οποίο αναφέρεται στον βασανισμό στη ΓΑΔΑ 15 διαδηλωτών που συμμετείχαν σε αντιφασιστική διαδήλωση στα τέλη Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Δένδιας όχι μόνο αρνείται ότι υπήρξε βασανισμός αλλά απειλεί με μηνύσεις την εφημερίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι ο Νίκος Δένδιας ήταν απολύτως ενήμερος των αθλιοτήτων που καταγγέλλονται για τους βασανισμούς διαδηλωτών.

Η υποκατάσταση της ΕΛΑΣ στο Χυτήριο

Νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης ρίχνουν, στις αρχές Οκτωβρίου τα επεισόδια στο θέατρο Χυτήριο. Η Κουμουνδούρου καταγγέλλει ότι «δεκάδες αστυνομικοί παρακολουθούσαν επί ώρες τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στο Χυτήριο, σε ρόλο μπράβου, να βρίζουν χυδαία, να προπηλακίζουν, να επιτίθενται βίαια και να απειλούν, και ω του θαύματος, να καταφέρνουν εν τέλει τη ματαίωση της παράστασης και την απελευθέρωση συλληφθέντος στα έκτροπα». «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται» απαντά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ισχυρίζεται ότι προαπίσθηκε τη νομιμότητα. Οι τηλεοπτικές εικόνες ωστόσο είναι αποστομωτικές.

Η δολοφονία στην Ευελπίδων

Τον Οκτώβριο το πανελλήνιο συγκλονίζει η είδηση της δολοφονίας ενός 33χρονου άνδρα μέσα στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων από μια 37χρονη γυναίκα. Το θύμα ήταν κατηγορούμενος για τη δολοφονία του γιου της πριν από ένα χρόνο στο Ζεφύρι. Λίγα 24ωρα μετά το αιματηρό περιστατικό εκατοντάδες αστυνομικοί παίρνουν μέρος σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Ζεφύρι. Ακολουθούν συλλήψεις και προσαγωγές για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων. «Δεν είναι δυνατό να αφήσουμε εστίες ανομίας στη χώρα», δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στις αρχές Νοεμβρίου ένας νέος πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Δένδια ξεσπά. Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών με πολιτικά στο διαδίκτυο από ιστοσελίδα προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατήγγειλε το περιστατικό στη Βουλή και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγνώμη, αφού έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των αστυνομικών θέτοντας τους σε κίνδυνο.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντώντας στο κ. Δένδια τον κατηγόρησε πως κάνει βρώμικες καταγγελίες που έρχονται από το παρελθόν.«Κάνετε βρώμικες καταγγελίες. Είμαστε στο 2012, όχι στο 1950. Κάνετε ακροδεξιό παραλήρημα και ρίχνετε λάδι στη φωτιά σε μέρες που είναι πολύ κρίσιμες», δηλώνει ο Π. Λαφαζάνης.

Η επέμβαση στη Βίλα Αμαλίας

Ακολουθούν τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και η βεντέτα για το πανεπιστημιακό άσυλο ξεκινά και πάλι. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε να βλέπουμε παράνομες πράξεις μέσα στα πανεπιστήμια και να κάθεται η αστυνομία απ’ έξω κι απλώς να τους ανέχεται, να τους παρακολουθεί και να βλέπει να καταστρέφεται η περιουσία του ελληνικού δημοσίου, των Ελλήνων πολιτών και το μέλλον αυτών των παιδιών, που με το υστέρημά της η ελληνική κοινωνία δίνει τα απαραίτητα για να σπουδάσουν. Αυτό έγινε στη Θεσσαλονίκη και θα γίνει κι όπου αλλού χρειαστεί. Το πανεπιστήμιο είναι άσυλο ιδεών, όχι άσυλο ανομιών», δηλώνει ο υπουργός.

Ακολουθούν τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και μια αξιοσημείωτη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη ότι τα ευρήματα της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ είναι αυτά που μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε στο σπίτι του. «Ανά πάσα στιγμή, ακόμα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, και ενώ τα Πανεπιστήμια δεν λειτουργούν, η κυβέρνηση, με τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς ψάχνει αφορμές για να επιτεθεί στους πολιτικούς χώρους που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό του πανεπιστήμιου, παραβιάζοντας το άσυλο με πρόσχημα την δήθεν πάταξη του παρεμπορίου», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον κ. Δένδια ότι συνεχίζει την επιχείρηση εμπέδωσης της τρομοκρατίας σε κάθε συλλογικότητα στο κέντρο της Αθήνας που δεν ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής». Ακολουθούν οι πρόσφατες επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στη Βίλα Αμαλία και τη Βίλα Μαρία Κάλας, και οι γνωστές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι να απορεί κανείς για το πως ένας χώρος κατασκευής χιλιάδων εμπρηστικών μηχανισμών «μολότοφ» περιγράφεται σαν… «κοινωνικός χώρος!», είναι το σχόλιο του Νίκου Δένδια. «Η Ελληνική Αστυνομία απέδωσε σήμερα στην ελληνική κοινωνία τη βίλα της αείμνηστης Μαρίας Κάλλας. Τα όσα βρέθηκαν στο εσωτερικό της (όπως μπουκάλια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη, κοντάρια, πυροσβεστήρες κ.α.), αποδεικνύουν ότι η βίλα Κάλλας είχε μετατραπεί σε εργαστήριο προπαρασκευής εγκληματικών πράξεων.Συνιστούσε μία διαρκή προσβολή στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, όπως και μία διαρκή πρόκληση εις βάρος του ελληνικού πολιτιστικού προτύπου. Ο χώρος αυτός δεν μπορούσε να παραμείνει χώρος ανομίας», είναι μια από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του υπουργού μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας.

Η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

Στα μέσα Ιανουαρίου κάποιοι επιχειρούν να μετατρέψουν τη λεωφόρο Συγγρού σε Φαρ Ουέστ. Η επίθεση με καλάσνικοφ στα Γραφεία της ΝΔ και η βομβιστική επίθεση στο Mall, σημαίνει συναγερμό στην ΕΛΑΣ. Μόνο όμως στην ΕΛΑΣ. Διότι σημαντική μερίδα του πολιτικού κόσμου δείχνει να εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται ότι το πράγμα έχει πλέον ξεφύγει. Ο πόλεμος δηλώσεων και ανακοινώσεων συνεχίζεται. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούν φιλοχουντικό τον κ. Δένδια που κάποτε ήταν ενταγμένος στην ΕΠΕΝ. Αφορμή μια δήλωση του κ. Δένδια για την τρομοκρατία ότι «είναι μεγάλο στοίχημα να καθαρίσουμε με τα προβλήματα του 1974». «Η πολιτική μου διαδρομή είναι απολύτως διάφανη. Εντάχθηκα στη ΝΔ το 1978 και ουδέποτε ανήκα σε άλλο κόμμα», απάντησε ο υπουργός.

Η χύτρα στο Mall, ο Διαμαντόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρωί Κυριακής 20 Ιανουαρίου, όταν πολλοί γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στο Mall, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη χώρα, και συνωστίζονται στα εκδοτήρια εισιτηρίων για τις κινηματογραφικές αίθουσες, οι τρομοκράτες της κατσαρόλας χτυπούν. Τα κόμματα καταδικάζουν το χτύπημα. Όμως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης φωτογραφίζει ως ηθικό αυτουργό τον ΣΥΡΙΖΑ στηριζόμενος σε δηλώσεις του βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλου που είχε χαρακτηρίσει «ανομία» το Mall. «Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια φάση μετάβασης και θα συνεχίσει να στρέφεται προς τη νομιμότητα», δηλώνει εκείνες τις ημέρες ο κ. Δένδιας που όλο και πιο συχνά τον ακολουθεί ο ειρωνικός χαρακτηρισμός του υπουργού «Νόμος και Τάξη».

 

Keywords
αθηνα, βιλα, χρυση αυγη, ηλία κασιδιάρη, σαμαρας, ελλαδα, συριζα, δραση, βουλη, κασιδιαρης, δημοσκοπηση, μμε, vip, ελασ, συλληψεις, ματ, διαδηλωσεις, guardian, γαδα, θεατρο, γιου, λαφαζάνης, θεσσαλονικη, ασοεε, μνήμη, mall, σημαίνει, επεν, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, πανελληνιες 2012, εκλογες 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, φωτια, βομβα mall, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, ηλία κασιδιάρη, κομματα, αποτελεσματα, βουλευτες, μνήμη, αστυνομια, ασοεε, αυγη, γυναικα, εικονες, κρανη, μμε, περιοδος, φωτογραφιες, χυτρα, ωρα, guardian, αμαλια, ασυλο, αφορμη, βομβα, γεγονοτα, γινει, γινονται, γιου, γονεις, γραφεια, δηλωση, δηλωσεις, δειχνει, διαδικτυο, εγινε, ελασ, ελληνικη αστυνομια, εξι, ερχεται, ερχονται, ευελπιδων, εφημεριδα, ζεφυρι, ιδια, ηθικο, κυβερνηση, λαδι, λαφαζάνης, λειτουργια, ληστειες, ματ, μεσολογγι, μηνες, μαρια, ναουσα, νοημα, ομαδα, ομονοια, οφελος, παιδια, προβληματα, ραφηνα, ριψη, ρολο, συγνωμη, συλληψη, συμβολα, σπιτι, συγγρου, φορα, χρυση, ωρες, αφορμες, επεισοδια, χωρα, υπουργειο, mall, ομαδες, σημαίνει, βεντετα, vip, επεν
Τυχαία Θέματα