ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ

18:35 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Το όνομα Μαχέρ Αμπου Ρμέιλεχ σίγουρα δεν λέει τίποτα το ιδιαίτερο. Παρά ταύτα ο 28χρονος Παλαιστίνιος γράφει τη δική του ιστορία. Και σίγουρα θα μείνει με χρυσά γράμματα στην αθλητική ιστορία της χώρας του καθώς θα είναι ο πρώτος Παλαιστίνιος ο οποίος με την αξία του θα πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Ο Μαχέρ, πατέρας δύο παιδιών θα καταβάλει τα δυνατά του στο ταπί του τζούντο στο Λονδίνο στα 73 κιλά. Προσφάτως προκρίθηκε σε αγώνες που

διεξήχθησαν στην Ιαπωνία. Ο Παλαιστίνιος τζουντόκα δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος που είναι ο πρώτος Παλαιστίνιος αθλητής που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από προκριματικό γύρο. «Ήταν ένα όνειρο, που έγινε πραγματικότητα», είπε ο ίδιος. «Όλοι οι αθλητές θελουν να παίρνουν μέρος στους Αγώνες μετά από την πρόκρισή τους, με την αξία τους και όχι κατόπιν απλής προσκλήσεως», τόνισε εμφατικά.

Σε προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Παλαιστίνη είχε στείλει κολυμβητές και αθλητές του στίβου, αλλά στη βάση προγράμματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για χώρες που δεν είχαν κατορθώσει να αγγίξουν τα μινιμα για να πάρουν μέρος στους Αγώνες.

Ο Μαχέρ Ρμέιλεχ έχει ένα ακόμη λόγο για να νοιώθει υπερήφανος, καθώς θα κρατήσει με τιμή τη σημαία της πατρίδας του στην παρέλαση της τελετής ενάρξεως. Το κατόρθωμα του 28χρονου αθλητή παίρνει διαστάσεις καθώς οι συνθήκες εκγύμνασής του είναι πρωτόγονες. Προπονείται σε ένα μικρό γυμναστήριο στον αθλητικό όμιλο «Αλ Κουντς» στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η μικρή αίθουσα όπου γυμνάζεται δεν διαθέτει αποδυτήρια ούτε ντουζιέρες. Και να σκεφθεί κανείς ότι μόλις δύο χιλιόμετρα πιο μακριά βρίσκονται οι τέλειες εγκαταστάσεις όπου γυμνάζονται οι Ισραηλινοί τζουντόκα που μένουν στην Ιερουσαλήμ.

Ενώ οι περισσότεροι αθλητές του τζούντο προπονούνται συγκεντρωμένοι στο σκοπό, ο Μαχέρ καθημερινά πρέπει να βοηθήσει τον πατέρα του στο μαγαζί τους με παλαιστινιακά μαντήλια στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Λόγω των Αγώνων έχει αυξήσει τις ώρες εκγυμνάσεώς του: Δύο ώρες το πρωί δύο το απόγευμα. Ελπίζει η πρώτη του αυτή συμμετοχή να του μείνει αξέχαστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα