ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΑΠΟΥΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ «ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ» ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

18:25 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Έντονος προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την «Εθνική Συνδιάσκεψη» που έχει καλέσει για αύριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αρκετοί έχουν αποφασίσει να μην πάνε προκειμένου να μην νομιμοποιήσουν μία «διαδικασία-ξεφτίλα», όπως αποκαλούν την αυριανή εκδήλωση. «Από μόνο του το γεγονός, από το πως δηλαδή αποφασίστηκε, πως στήθηκε και πως προβλέπεται να διεξαχθεί, συνιστά παρωδία ενός σημαντικού, κομματικού

θεσμού, του δεύτερου ιεραρχικά μετά το Συνέδριο» δηλώνει στο Matrix24 κορυφαίο κομματικό και συνδικαλιστικό στέλεχος. Το γραφείο του Βενιζέλου, λένε οι πληροφορίες, έχει ειδοποιήσει τηλεφωνικά περίπου 6.000 μέλη, οπότε με τα 1.500 που χωράει η αίθουσα, όπου θα γίνει η εκδήλωση, αναμένεται ότι δεν θα έχει τουλάχιστον κενά. Κάποιοι άλλοι, οι οποίοι είχαν αρκετούς ενδοιασμούς για το αν πρέπει να προσέλθουν, όπως ο Ανδ. Λοβέρδος και ο Δημ. Ρέππας, τελικά μάλλον θα παραστούν για να μην «δώσουν με την απουσία τους υπόσταση σε κάτι ανυπόστατο» ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Matrix24, αλλά και για να «μην δώσουν στον Βενιζέλο το δικαίωμα να τους κατηγορήσει και να προχωρήσει εν τη απουσία τους στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ». Όσοι πάντως τελικά παραστούν θεωρείται βέβαιον ότι δεν θα λάβουν το λόγο γιατί εκτός των άλλων θεωρούν πρωτόγνωρη και ευτελιστική διαδικασία την συμμετοχή σε κληρωτίδα (!) προκειμένου να μιλήσουν.

Σίγουρα δεν θα δώσουν το παρών στη «Συνδιάσκεψη» οι Γ. Παπανδρέου, Κ. Σημίτης, Θοδ. Πάγκαλος, Χρ. Παπουτσής, Στεφ. Τζουμάκας, Πετρ. Ευθυμίου, Θαν. Τσούρας, Μιλτ. Παπαϊωάννου, Σπ. Παπασπύρος, Ηλ. Μόσιαλος και άλλοι όπως ο Αλ. Παπαδόπουλος και Γιωρ. Φλωρίδης που από καιρό είναι αποστασιοποιημένοι. Ερωτηματικό υπάρχει για το τι θα πράξει η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μέχρι κα χθες δήλωνε ότι δεν έχει λάβει πρόσκληση. Η επιδημία των απουσιών, αλλά και η δυσθυμία των παρουσιών μόνον καλά δεν προοιωνίζονται για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα μετά τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα