ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΕ 24 ΚΑΡΕ

19 «χειροποίητες» ταινίες μικρού μήκους από την Αθήνα και για την Αθήνα ταξιδεύουν στο Βερολίνο.

Της Χαράς Ιωάννου

Οι 19 ταινίες μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν, παρουσιάζονται τώρα ως συνολικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Arsenal – Institut für Film und Videokunst e.V. στο Βερολίνο για πρώτη φορά και εκτός Ελλάδας

στα πλαίσια του αφιερώματος «Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος» που πραγματοποιείται από 4-30 Μαΐου 2012 στον Κινηματογράφο Arsenal του  Βερολίνου.

Κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες, φοιτητές και ερασιτέχνες από τη Γερμανία και την Ελλάδα, αλλά και από την Αίγυπτο, τη Σερβία και τις ΗΠΑ συναντήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2011 στην Αθήνα και συμμετείχαν στο workshop «Hand over Cinema Athens 2011» που πραγματοποιήθηκε στη LabA (Laboratory Athens) και στο Goethe-Institut Athen. Κατά τη διάρκεια του επταήμερου αυτού workshop γύρισαν φιλμάκια σε σούπερ 8 και 16 χιλ., τα εμφάνισαν, τα μόνταραν και τα πρόβαλαν οι ίδιοι.

Το workshop «Hand over Cinema Athens 2011» είναι μια συμπαραγωγή του Goethe-Institut Athen με την κινηματογραφική κολεκτίβα LabA (Laboratory Athens), σε συνεργασία με την κινηματογραφική κολεκτίβα LaborBerlin. Την επιμέλεια είχε ο Βασίλης Μπούρικας.

Kino Arsenal

im Filmhaus am Potsdamer Platz

Potsdamer Str. 2, 10785 Berlin

Tel.: + 49 (0) 30 26599-100

[email protected]

www.arsenal-berlin.de

Keywords
Τυχαία Θέματα