Απήγαγαν υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές

21:18 6/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Στο βίντεο διακρίνονται τρεις γενειοφόροι άνδρες, ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, μέσα σε ένα δωμάτιο μαζί με τον Μοχάμαντ Κανάαν, έναν ανώτερο αξιωματικό του στρατού που είχε εκφράσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει το αξίωμα του προέδρου στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 3 Ιουνίου. Ο Κανάαν ήταν μεταξύ των 21 διεκδικητών η υποψηφιότητα των οποίων απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Συμβούλιο της Συρίας που ενέκρινε μόνο τρεις υποψηφιότητες, μεταξύ

αυτών και αυτή του απερχόμενου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στις εικόνες που βιντεοσκοπήθηκαν από τους αντάρτες ο Κανάαν εμφανίζεται ντυμένος με κοστούμι να κάθεται σε μια πολυθρόνα.

«Η ταξιαρχία Ταμπάρακ αλ Ραχμάν συνέλαβε έναν από τους υποψήφιους για την προεδρία», ακούγεται να λέει ένας από τους αντάρτες που κάθεται δίπλα του.

Ο Κανάαν δηλώνει στη συνέχεια ότι είναι συνταγματάρχης στην πρώτη τεθωρακισμένη ταξιαρχία του συριακού στρατού και ότι συνελήφθη από έναν αντάρτη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ενώ μετέβαινε από τη Δαμασκό στην Ντεράα. Όταν τον ρωτούν για τους λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές που χαρακτηρίζονται "φάρσα" από την αντιπολίτευση ο Κανάαν απαντά ότι τον ανάγκασε το καθεστώς.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αγνοούνται στη Συρία μετά την αιχμαλωσία τους από τη μία ή την άλλη πλευρά. Τα κίνητρα των απαγωγέων είναι ποικίλα: κάποιοι ελπίζουν ότι θα πάρουν λύτρα, θα ανταλλάξουν τους ομήρους με φυλακισμένους συντρόφους τους ή θα εξοντώσουν αντιπάλους και εχθρούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα