Απεργία έως τις 3 Δεκεμβρίου κήρυξαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Σε παράταση των 24ωρων επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεών τους έως και τις 3 Δεκεμβρίου προχωρούν οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ, που αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Τα πολυιατρεία του Οργανισμού θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Οι γιατροί κατηγορούν τον Άδωνι Γεωργιάδη

για αδιαλλαξία και αρνούνται να προσέλθουν στο προγραμματισμένο ραντεβού που είχε καθορισθεί για σήμερα με τον υπουργό.

Κλιμακώνουν δε τις κινητοποιήσεις τους, (είχαν προαναγγείλει έως και την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου), με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα έως και 3 Δεκεμβρίου.

Έκκληση από Μπέζα

Έκκληση στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν την απεργία τους απευθύνει με συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, τονίζοντας ότι «οι κινητοποιήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε ένα σοβαρό πλήγμα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Θα οδηγήσουν σε μεγάλα προβλήματα και δυσκολίες τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ».

Ο υφυπουργός Υγείας σημειώνει ότι «είναι ανάγκη να προχωρήσει αυτή η μεταρρύθμιση γιατί θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Αναγκαστικά θα πρέπει να πάμε σε αξιολόγηση δομών και προσωπικού σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό» και προσθέτει: «Πρέπει να πάμε σε αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού και πιθανόν μπορεί να προκύψουν κάποιες ειδικότητες, οι οποίες δεν προσιδιάζουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ή να προκύψει ένας αριθμός γιατρών συγκεκριμένης ειδικότητας που δεν χρειάζεται να υπάρχει στην νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που δημιουργούμε».

Θεσσαλονίκη

Μόνο επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας (παθολόγο, καρδιολόγο, χειρουργό, παιδίατρο και οδοντίατρο) σε πέντε ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (Αγγελάκη, Ανάληψη, Τούμπα, Νεάπολη, Πύλη Αξιού) καθώς και από δύο εργαστήρια (ακτινολογικό στη Σβώλου και μικροβιολογικό στην Ίωνος Δραγούμη), λόγω της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ η οποία θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Από αύριο στην απεργία θα συμμετάσχει και το υγειονομικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ.

Το ποσοστό της συμμετοχής στην απεργία είναι 95% ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Βορείου Ελλάδος Σάββας Παρασκευόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Nα σημειωθεί ότι από τους 5500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ οι 600 είναι στη Θεσσαλονίκη ενώ καθένας από αυτούς εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 25 ασφαλισμένους την ημέρα.

Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα πραγματοποιήσουν στις 27 Νοεμβρίου στις 11.30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ (στην Αριστοτέλους 19).

Keywords
Τυχαία Θέματα