Ο Ντι Κάπριο δωρίζει 3 εκατ. δολάρια στις τίγρεις του Νεπάλ

Η δωρεά έγινε μέσω του ομώνυμου ιδρύματος (Leonardo DiCaprio Foundation), με στόχο το διπλασιασμό του πληθυσμού έως το 2022, δηλαδή το επόμενο έτος της τίγρης στο κινεζικό ημερολόγιο. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για βελτιώσεις στις προστατευόμενες περιοχές, όπου ζουν οι τίγρεις, στα σύνορα Νεπάλ-Ινδίας. Μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν περισσότερα φυλάκια ασφαλείας ,καθώς και εξοπλισμός που θα επιτρέπει στους φύλακες να ελέγχουν καλύτερα τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Στην εν λόγω

περιοχή ζουν περισσότεροι από 7 εκατ. άνθρωποι. Μέρος των χρημάτων θα διοχετευτεί σε διάφορες πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τις τοπικές κοινότητες ενισχύοντας π.χ. τον τουρισμό, την κατασκευή χειροποίητων προϊόντων ή την παραγωγή βιολογικών λαχανικών.

Ο Ντι Κάπριο προειδοποίησε σε γραπτή του ανακοίνωση ότι «τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται» για τις τίγρεις, ο πληθυσμός των οποίων στην άγρια φύση εκτιμάται ότι έχει μειωθεί στα 3.200 μέλη εξαιτίας της λαθροθηρίας και της συρρίκνωσης του βιοτόπου τους, προσθέτοντας: «Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η δωρεά θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε το στόχο του διπλασιασμού αυτών των ευγενών πλασμάτων»

Keywords
Τυχαία Θέματα