ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Απαντήσεις για τα νέα μέτρα, αλλά και τους χειρισμούς του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» δίνει σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αναμένεται ακόμα να ζητήσει σε πανελλήνια μετάδοση από την κυβέρνηση να …αδράξει την ευκαιρία της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα.

Το δικό του

σκεπτικό για το πώς θα πρέπει να …χειριστεί η κυβέρνηση την αυριανή επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, θα παρουσιάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σήμερα, παραχωρώντας τη δεύτερη μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΤ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η επίσκεψη αποτελεί ευκαιρία για την χώρα μας ώστε η κ.Μέρκελ να αντιληφθεί στην ολότητά του το εθνικό πλέον ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα της. Έχει μάλιστα θέσει εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού, ώστε να ‘αξιοποιηθεί’ στην προσπάθεια να διεκδικηθεί ένα συνολικό πακέτο επίλυσης του προβλήματος με ενιαία φωνή εκ μέρους της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, θα επαναλάβει τις προϋποθέσεις που θέτει το κόμμα του για την ψήφιση των μέτρων, εμμένοντας κυρίως στην ανάγκη επιμήκυνσης του χρόνου προσαρμογής, περαιτέρω απομείωσης του χρέους, εκταμίευσης άμεσα της δόσης του δανείου και περίληψη στο πακέτο κοινωνικών και αναπτυξιακών αντισταθμισμάτων. Πρόκειται για μία τακτική που εισηγήθηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης –προκειμένου τα φώτα της δημοσιότητας να φύγουν από την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»- και υιοθέτησαν πολλοί βουλευτές, καθώς …καθησυχάστηκαν ως προς τους φόβους που είχαν για ψήφιση μέτρων που δεν θα τους επέτρεπαν να επιστρέψουν στις περιφέρειές τους, καθώς δεν θα είχαν τίποτα να αντιπαραβάλουν. Στον αντίποδα πάντως, βρέθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που αντελήφθη την ‘στροφή’ ως αλλαγή στρατηγικής του κόμματος, ενώ εξακολουθεί να διαφωνεί μερίδα βουλευτών που δεν πείθονται ούτε τώρα για την αναγκαιότητα της ψήφισης.

Ως ο πλέον σίγουρος ‘αντάρτης’ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, εμφανίζεται μέχρι τούδε ο Μιχάλης Κασσής, ενώ ιδιαιτέρως προβληματισμένοι είναι οι κ.κ.Θεόδωρος Παραστατίδης και Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα κάνει ο Μίμης Ανδρουλάκης, μετά τη δημόσια διαφωνία του με την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Τέλος, τα ακριβή μέτρα αναμένουν για να αποφανθούν υπέρ ή κατά της ψήφισής τους Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Δριβελέγκας και Θάνος Μωραΐτης, ενώ με την τήρηση των πέντε όρων φέρεται να συμφωνεί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Στην πρωινή τηλεοπτική του εμφάνιση πάντως, ο κ.Βενιζέλος θεωρείται βέβαιο ότι θα ερωτηθεί και για την περίφημη ‘λίστα Λαγκάρντ’, όπου και αναμένεται να επαναλάβει τα περί …θεσμικών κατά τη γνώμη του κινήσεων εκ μέρους του, ζητώντας εκ νέου να έρθει η λίστα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κάτι που πρόσφατα ζήτησε να γίνει με πρωτοβουλία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα