Αντρίκος Παπανδρέου κατά Πάνου Καμμένου

Εκεί όπου συζητήθηκε η αγωγή του Αντρίκου Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε βάρος του Πάνου Καμμένου με αφορμή όσα είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί εμπλοκής του σε αγοραπωλησίες ασφαλίστρων

κινδύνου (CDS) , ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας.

Ο κ. Παπανδρέου διεκδικεί αποζημίωση 1,3 εκατ. ευρώ. : “Με έχει ονοματίσει οικονομικό εγκληματία. Υπήρξα όντως σύμβουλος στις επενδυτικές εταιρείες που έχουν αναφερθεί. Δεν έχω δώσει ποτέ εσωτερική πληροφόρηση με σκοπό να βλάψω τη χώρα μου. Πιστεύω ότι ο κ.Καμμένος δείχνοντας ότι μάχεται με την οικογένεια Παπανδρέου, ως τεράστια πηγή διαπλοκής στη χώρα, θέλησε να ωφεληθεί με ψήφους”, είπε ο κ.Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε στο δικαστήριο πως για την υπόθεση ήδη διεξάγεται ποινική προκαταρκτική εξέταση με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων και συμπλήρωσε: “Δεν μπορεί να απειλείται με αγωγές ο κοινοβουλευτισμός ύψους 15,5 εκ Ευρώ. Δεν μπορεί να απειλείται ο βουλευτής, όπως απειλούνται και οι δικαστές, όπως έκανε χθες ο αδελφός του Ανδρίκου Παπανδρέου, Γιώργος, που απείλησε τους Οικονομικούς εισαγγελείς. Έκανα το καθήκον μου ως βουλευτής και ως πολίτης. Διατάχθηκε έρευνα για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Ανδρίκου Παπανδρέου. Υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και προσπαθούν να φιμώσουν τη Βουλή».

Το δικαστήριο αφού άκουσε και τις δύο αντίδικες πλευρές επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του μέσα στους επόμενους μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα