Νέες μαζικές απεργίες στα ΜΜΜ

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί σστους κεντρικούς οδικούς άξονες, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό

και επίταξη των συρμών. Εν τω μεταξύ, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συλλήψεων και παραπομπής στην αυτόφωρη διαδικασία των απεργών του μετρό, καθώς η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις δικαστικές αποφάσεις, βάσει των οποίων προκύπτει ότι έχει διαπραχθεί ποινικό αδίκημα, επειδή παραβίασαν τη δικαστική απόφαση για μη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Ακινητοποιημένα βρίσκονται έως τη λήξη της κυκλοφορίας τους, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν αύριο και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό, ενώ Σάββατο και Κυριακή απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

Σεένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένουςστο μετρό, τα Εργατικά Κέντρα Αθήναςκαι Πειραιά αποφάσισαν 24ωρη απεργίαγια αύριο καλύπτοντας με αυτόν τον τρόποόλες τις απεργίες στις μεταφορές.

Αυτή την ώρα εργαζόμενοι από όλα τα μέσα βρίσκονται στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, και έχουν παρατάξει κλαρκ στην είσοδο.

Την παροχή συνδικαλιστικής κάλυψης στις απεργίες των εργαζομένων αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση της.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία, αποφάσισε την πραγματοποίηση γενικής απεργίας εντός των επομένων ημερών, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την ημερομηνία.

Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) και καταδικάζει, όπως αναφέρει «την αυταρχική και αντιδημοκρατική απόφαση της επίταξης των απεργών από την Κυβέρνηση».

Αύριο συγκαλείται το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με στελέχη της να επισημαίνουν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις συμπαράστασης.

Το θέμα προκαλεί και ενδοκυβερνητικές αναταράξεις, με τη Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της να τονίζει ότι η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης, και δεν τη βρίσκει σύμφωνη. «Οι αδιαλλαξίες από κάθε πλευρά δεν διευκολύνουν την εξεύρεση λύσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για απαράδεκτη κοινωνικά απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο κόμμα επισημαίνουν ότι η λύση της επίταξης, ήταν η πιο ήπια και αναγκαστική απόφαση, υπό τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Για πράξη ωμού αυταρχισμού κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Αύριο η αγωγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ

Αναβλήθηκε για αύριο η συζήτηση της αγωγής της ΣΤΑΣΥ ΑΕ με την οποία στρέφεται κατά των επτά Σωματείων εργαζομένων του Μετρό ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους.

Η συζήτηση αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων του «Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» οι οποίοι ανέφεραν στο δικαστήριο ότι η απόφαση για επιστράτευση των απεργών δεν τους γνωστοποιήθηκε μέχρι και την εκφώνηση της απόφασης.

Διαβάστε προηγούμενη είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα