ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ…

Ως οφειλή προς το δημόσιο θα αντιμετωπίζεται η μη καταβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα, που θα γίνει και φέτος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Έτσι, μετά τις διακοπές ρεύματος, έρχονται οι κατασχέσεις για όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η ΔΕΗ

θα μεταβιβάζει στην εφορία, τα ονόματα και τα ποσά όσων δεν πληρώνουν το ειδικό τέλος και αυτή με τη σειρά της θα αντιμετωπίζει το χρέος  ως οφειλή προς το δημόσιο. Οι εφορίες θα μπορούν δηλαδή στη συνέχεια να προχωρούν σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, ή και κινητών περιουσιακών στοιχείων.

Στα τέλη Ιουλίου θα ξεκινήσει η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ, που θα περιλαμβάνουν και την πρώτη δόση του χαρατσιού των ακινήτων.

Το οικονομικό επιτελείο φιλοδοξεί μέσω του χαρατσιού να εισπράξει έσοδα 2,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν «πέρασε» από την Τρόικα η αλλαγή στον τρόπο είπραξης του φόρου. Αυτό που φαίνεται πως δέχθηκε είναι η δυνατότητα εξόφλησης σε πέντε δόσεις.  Οι φορολογούμενοι θα μπορούν εντός δέκα μηνών να εξοφλήσουν το χαράτσι, από το τέλος Ιουλίου και μέχρι τον Απρίλιο του 2012.

Το τέλος ακινήτων θα μπορεί να εξοφληθεί ξεχωριστά από το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή, ο κάθε φορολογούμενος θα μπορεί πρώτα να εξοφλεί το ρεύμα και στη συνέχεια το χαράτσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα