Άνοιξε τις πόρτες η εικαστική διοργάνωση Cologne Fine Art

Το καθιερωμένο ραντεβού των φιλότεχνων, των συλλεκτών αλλά και όλων των επαγγελματιών του χώρου στη γερμανική πόλη προσφέρει ένα πανόραμα των τεχνών στο πέρασμα των αιώνων. Ο επισκέπτης αλλά και ο έμπορος μπορεί να δει αυθεντικά έργα παλιότερων εποχών, καθώς και ανεκτίμητους θησαυρούς σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης.
«Σε καιρούς που νιώθουμε μεγάλη αναταραχή στις χρηματαγορές και που όλοι λέμε “οκ, οι τιμές δεν είναι αυτές που κάποτε ήταν”, παρατηρούμε ένα αυξημένο ενδιαφέρον για αγορά αντικειμένων τέχνης, όχι μόνο από όσους αγαπούν την τέχνη. Το βλέπουμε και από την πλευρά της επένδυσης.

Όλα αυτά τα αντικείμενα, είτε μιλάμε για τέχνη, είτε για αυτοκίνητα, είτε για προϊόντα design αποτελούν καλές επενδύσεις» δήλωσε η διευθύντρια της διοργάνωσης Κορνέλια Τσίνκεν.
Πέρα από τα γνωστά εκθέματα, η φετινή διοργάνωση που διαρκεί μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, φιλοξενεί για πρώτη φορά στους χώρους της, διάσημα αυτοκίνητα αντίκες, σε μια ενότητα που ονομάζεται «Πρότυπα Στυλ». Τι ρόλο έχουν όμως οι αντίκες σε μια συνάντηση καλών τεχνών;
«Αυτά δεν είναι μόνο αντίκες ή παλιά αυτοκίνητα. Πρόκειται για πραγματικά γλυπτά με ρόδες. Τα οχήματα που παρουσιάζουμε, είναι μοναδικά από θέμα ντιζάιν. Σπάνια κομμάτια, πραγματικά κλασικά, όπου μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν διασταυρώσεις διαφορετικών σχεδιαστικών στοιχείων και επιρροών. Δεν μπορούμε λοιπόν να δούμε τα αυτοκίνητα χώρια. Γι’ αυτό το λόγο οι αντίκες συνδέονται με την τέχνη» επισήμανε η Κορνέλια Τσίνκεν.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα