''Aυτογκόλ'' για τον στρατό οι ...όμορφες στρατιωτίνες!

Ο στρατός δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί φωτογραφίες όμορφων γυναικών για να αναδείξει τον ρόλο των γυναικών στρατιωτών.

Αυτή είναι η άποψη μιας ειδικού της επικοινωνίας του αμερικανικού στρατού που υποστηρίζει πως η χρησιμοποίηση φωτογραφιών που δείχνουν περιποιημένες γυναίκες να πολεμούν έχουν αποτέλεσμα να μην πείθουν οπτικά για την αποτελεσματικότητα στην ένταξη νέων μελών.

«Γενικά οι άσχημες γυναίκες εκλαμβάνονται ως πολεμιστές, ενώ για τις ομορφότερες υπερισχύει η άποψη πως χρησιμοποιούν την ομορφιά

τους για να κάνουν καριέρα», επισημαίνεται στην αναφορά της συνταγματάρχη Lynette Arnhart.

Η Arnhart είναι επικεφαλής μιας ομάδας αναλυτών που ασχολούνται με την ενσωμάτωση των γυναικών στη πολεμική μάχη κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν για το ασθενές φύλο.

Σύμφωνα με τη συνταγματάρχη, η χρήση φωτογραφιών όμορφων γυναικών σε εξώφυλλα περιοδικών και σε στρατιωτικά άρθρα, συνιστά ένα πραγματικό επικοινωνιακό αυτογκόλ.

Στο άρθρο που έφερε ως παράδειγμα (φωτογραφία) η γυναίκα που απεικονίζεται είναι όμορφη και μακιγιαρισμένη και ουσιαστικά παραμορφώνει το περιεχόμενο του μηνύματος που θέλει ο στρατός να περάσει.

Σύμφωνα με την ειδικό, φωτογραφίες τέτοιου τύπου θα πρέπει να αποφεύγονται, αφού κάνει τον αναγνώστη του άρθρου να αναρωτιέται αν τέτοιες γυναίκες θα σκέφτονται μήπως «σπάσουν κανένα νύχι» σε αντίθεση με τις φωτογραφίες που θα πρέπει να προτιμώνται, που θα απεικονίζουν λασπωμένες γυναίκες.

«Γυναίκες που έχουν λερωμένο πρόσωπο από λάσπη, αντιπροσωπεύουν τις στρατιωτίνες που είναι διατεθειμένες να ολοκληρώσουν οποιαδήποτε αποστολή τους ανατεθεί» καταλήγει η Lynette Arnhart.

Keywords
Τυχαία Θέματα