«Άνοιγμα» Ιωακειμίδη σε ΔΗΜΑΡ και …Ποτάμι

Χαρακτηρίζοντας την κεντροαριστερά ως όρο για την ομαλή πολιτική διαδρομή της χώρας, αφού «ιστορικά, κάθε φορά που οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς βρέθηκαν κατακερματισμένες ή διαλυμένες, η χώρα μπήκε σε περιπέτειες», ο κ.Ιωακειμίδης περιέγραψε (Αθήνα 9,84) ως «δυσάρεστο» το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορα σχήματα που λίγο-πολύ κινούνται στον ίδιο χώρο, λέγοντας τα ίδια πράγματα με οριακές διαφοροποιήσεις, όπως παρατήρησε.

«Διάβαζα για παράδειγμα το κείμενο του Σταύρου Θεοδωράκη, ενός ανθρώπου που εκτιμώ. Σε επίπεδο γενικών αναφορών, νομίζω ότι λίγο-πολύ υπάρχει μία σύγκλιση προσανατολισμού.

Θα ήταν ευχής έργον αν αυτές οι δυνάμεις, η Δημοκρατική Αριστερά και οποιεσδήποτε άλλες δυνάμεις μπορούσαν να συμπράξουν και να δημιουργήσουν την ισχυρή κεντροαριστερά, η οποία θα διεκδικούσε μία ισχυρή θέση στο ελληνικό πολιτικό σύστημα», είπε, πραγματοποιώντας «άνοιγμα» όχι μόνο στη ΔΗΜΑΡ –κάτι που κάνουν πολλοί στο εσωτερικό της «Ελιάς» έστω και παρεπέμποντα πλέον για το μετά τις ευρωεκλογές διάστημα- αλλά και στο ΠΟΤΑΜΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα