ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

10:50 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Αναλυτικά, οι διευκρινήσεις για το πως εξελίσσονται βαθμολογικά και μισθολογικά οι δημοτικοί υπάλληλοι αορίστου χρόνο. 

Μετά από κρούσματα άρνησης των δημάρχων να εφαρμόσουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εργαζομένων με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) η ΠΟΕ -ΟΤΑ προχώρησε σε συγκεκριμένες κινήσεις.  Η ομοσπονδία ζήτησε σχετικές διευκρινίσεις από το υπουργείο Εσωτερικών

και από το Γενικό Λογιστήριο  του Κράτους. Οι διευκρινίσεις που δίδονται αφορούν στα χρόνια που αναγνωρίζονται ως προϋπηρεσία για όσους τακτοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004 και στο μισθολογικό κλιμάκιο που κατατάσσονται όσοι υπάγονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Ειδικότερα με το άρθρο 16 της Σ.Σ.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. του έτους 2010, αναγνωρίζεται για μισθολογική εξέλιξη το σύνολο της υπηρεσίας που παρασχέθηκε μέχρι την έναρξη ισχύος του Π.Δ. 164/2004.  Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους που μεταφέρθηκαν στους Δήμους μια διάφορες διατάξεις και είχαν σχέση Αορίστου Χρόνου. Επίσης διευκρινίζεται ότι ο χρόνος υπηρεσίας που παρασχέθηκε μετά τη δημοσίευση του Π.Δ. 164/2004  αναγνωρίζεται για μισθολογική εξέλιξη μέχρι 31 Οκτωβρίου 2011.

Σε ότι αφορά στα Βαρέα και Ανθυγιεινά οι ΙΔΑΧ που έχουν συμπληρώσει πέντε έτη υπηρεσίας στα Β.Α.Ε. θα αμείβονται με το επόμενο από το δικαιούμενο ημερομίσθιο. Κερδίζουν ουσιαστικά ένα μισθολογικό κλιμάκιο. Το ίδιο ισχύει με τη συμπλήρωση δέκα ετών θα αμείβονται με το επόμενο ημερομίσθιο από το δικαιούμενο και με τη συμπλήρωση δεκαπέντε (15) ετών θα αμείβεται με το επόμενο από το δικαιούμενο ημερομίσθιο.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ –ΟΤΑ τα παραπάνω ισχύουν για τους εργαζόμενους των δήμων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που είναι μέλη των πρωτοβάθμιων Συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της Π.Ο.Ε.-ΟΤ.Α. (άρθρο 1 της Σ.Σ.Ε.).

Οι σχετικές ερμηνείες έχουν προκύψει σύμφωνα με την απάντηση του  Υπουργείου Εσωτερικών-Τμήμα Προσωπικού Ο.Τ.Α. (Αριθμ. Πρωτ.:22102/20-6-2012) και του Υπουργείου Οικονομικών-Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Αριθμ. Πρωτ.:2/18805/0022/20-6-2012).

Keywords
Αναζητήσεις
αναγνωριση προυπηρεσιας σε δημοτικες επιχειρησεις
Τυχαία Θέματα