ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ Η ΜΕΡΚΕΛ, ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει η Άνγκελα Μέρκελ, παρά τις φωνές οικονομολόγων, αναλυτών, αλλά και ηγετών όπως ο Μάριο Μόντι, ότι ο χρόνος για το ευρώ τελειώνει.

Η καγκελάριος της Γερμανίας επέμεινε και σήμερα, στο παρά πέντε της συνόδου κορυφής, ότι η  κοινή διαχείριση του ευρω-χρέους θα ήταν «αντιπαραγωγική» κίνηση, εκφράζοντας μάλιστα ανησυχία ότι η Ευρώπη αναζητεί τον… εύκολο δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Απέρριψε την έκδοση ευρω-ομολόγων, αλλά και κοινών  ομολόγων περιορισμένης ισχύος (eurobills) και έθεσε θέμα βιωσιμότητας της ανάπτυξης. Απέρριψε, επίσης, την εγγύηση από κοινού των καταθέσεων στις ευρωπαϊκές τράπεζες, αν αυτό σημαίνει και κοινή ευθύνη. Τέλος, ισχυρίστηκε ότι η κρίση προκλήθηκε από το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ζούσαν υπεράνω των δυνατοτήτων τους.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, είχε πει ότι η Ευρώπη έχει δέκα ημέρες για να σώσει το ευρώ. Σήμερα, η στάση των Γερμανών αξιωματούχων κατεβάζει σημαντικά τον πήχυ για τη σύνοδο κορυφής της 28ης Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα