Ακρίβυναν τα «νοικιάρικα» Ι.Χ.

Ακριβά κόστισαν οι καλοκαιρινές διακοπές σε όσους τουρίστες ενοικίασαν αυτοκίνητο στις διακοπές τους. Οι τιμές αυξήθηκαν στις περισσότερες χώρες σημαντικά σε σχέση με πέρυσι, ενώ κυμάνθηκαν σε τσουχτερά επίπεδα στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της εξειδικευμένης γερμανικής ιστοσελίδας www.Mietwagen.de, η οποία υπολόγισε τις μέσες τιμές για την ενοικίαση ενός μικρού αυτοκινήτου για μία ημέρα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Στην Ελλάδα πλήρωνες εφέτος το καλοκαίρι

κατά μέσο όρο 35,57 ευρώ την ημέρα για ένα μικρό μοντέλο, δηλαδή 13% ακριβότερα σε σχέση με το 2012. Οι Ιταλοί ζητούσαν 38,15 ευρώ την ημέρα (+21%) και οι Πορτογάλοι 39,65 ευρώ, που ισοδυναμούν με 19% αύξηση συγκριτικά με το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ωφελημένοι βγήκαν οι προνοητικοί τουρίστες, που είχαν κλείσει νωρίς το αυτοκίνητό τους για τις διακοπές. Στην Όλβια της Σαρδηνίας κόστιζε η ημερήσια ενοικίαση 30 ευρώ, εφόσον είχε γίνει έγκαιρα. Τις τελευταίες δέκα εβδομάδες πριν την έναρξη της υψηλής περιόδου σκαρφάλωσαν οι τιμές έως τα 76 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 153%, ενώ στο Φάρο της Πορτογαλίας όσοι έκαναν κράτηση τρεις εβδομάδες πριν την high season πλήρωναν 148% ακριβότερες τιμές.

Ηπιότερες ήταν οι αυξήσεις των τιμών στη Γερμανία με ημερήσιο κόστος ενοικίασης 41,31 ευρώ (+5,3%), στην Αυστρία (35,61 ευρώ, +5,1%) και στις ΗΠΑ (34,65 ευρώ, +5,5%). Μείωση τιμών καταγράφηκε στον Καναδά (42,30 ευρώ, -3,7%) και στη Γαλλία (38,09 ευρώ, -1,3%).

Στην έρευνα της ιστοσελίδας www.Mietwagen.de επισημαίνεται επίσης, ότι ολοένα περισσότεροι πελάτες επιλέγουν ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης χωρίς δική τους συμμετοχή σε περίπτωση ατυχήματος, η οποία κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 500 και 2.000 ευρώ. Στην Ιταλία προτίμησε αυτό το πακέτο το 92,8% των πελατών και στην Πορτογαλία το 88,2%. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε ορισμένες χώρες όπως η Ισπανία και οι ΗΠΑ, εφαρμόζεται πλέον σχεδόν από όλες τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων ο συγκεκριμένος τρόπος ασφάλισης χωρίς συμμετοχή του πελάτη.

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα