ΑΙΧΜΗΡΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΣΤ

Αιφνίδιες ήταν οι εξελίξεις στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ο πρόεδρος του ΔΣ, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, παραιτήθηκε εξαιτίας της συμπεριφοράς της διευθύντριας του μουσείου, Άννας Καφέτση.

Σημειώνεται ότι το 18μηνο που ο Ν. Αλιβιζάτος ήταν πρόεδρος σημειώθηκε εντυπωσιακή πρόοδος στην κατασκευή του νέου κτηρίου του μουσείου, στο παλιό εργοστάσιο της Φιξ, το οποίο για χρόνια παρέμενε «φάντασμα».

Η κ. Καφέτση τυγχάνει  φίλη του Ευάγγελου Βενιζέλου

και οι φήμες φέρουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τρέφει κυριολεκτικά μίσος (λόγω και επιστημονικών διαφορών) με το Ν. Αλιβιζάτο.

Ολόκληρη η επιστολή Αλιβιζάτου:

Προς τον κ. Ν. Καλογερά

Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΜΣΤ,

& τους κκ. Β. Ευθυμιάδου, Π. Παπασπύρου, Χρ. Μπότσογλου,

Σοφία Σταΐκου, Κωνστ. Παπαγεωργίου και Μιχ. Παπαδάκη

Μέλη του Δ.Σ. του ΕΜΣΤ

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Σας πληροφορώ ότι χθες υπέβαλα στον αρμόδιο Υπουργό την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Μουσείου μας.

Στην απόφασή μου αυτή οδηγήθηκα χωρίς να το θέλω όταν, με αφορμή μερικά πρόσφατα δυσάρεστα περιστατικά, διαπίστωσα ότι, παρά την υπομονή και τις επίμονες προσπάθειες μου, η Διευθύντρια του Μουσείου αντιδρά συνειδητά στη δημιουργία ανάμεσά μας του κλίματος στοιχειώδους εμπιστοσύνης, που είναι απαραίτητο για να ευοδωθεί μια συλλογική προσπάθεια σαν τη δική μας. Η Κυρία Άννα Καφέτση συμπεριφέρεται αγενώς και, προς εμένα τουλάχιστον, με τρόπο που δεν ταιριάζει σε έναν φορέα που υπηρετεί την τέχνη και τον πολιτισμό.

Από τη σκοπιά μου, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η συνεργασία μου μαζί σας στο Δ.Σ. του Μουσείου ήταν άψογη και θα διατηρήσω από αυτήν τις καλύτερες αναμνήσεις. Είμαι βέβαιος ότι, με τη δουλειά που έχει γίνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, ξεπεράσθηκαν οι δυσκολίες που είχαν καθηλώσει το έργο επί τόσα χρόνια, και η ανακαίνιση του κτιρίου Φιξ θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την εμπιστοσύνη και την καλή συνεργασία.

Με τους θερμότερους χαιρετισμούς μου,

Καθηγητής Ν.Κ. Αλιβιζάτος

Keywords
Τυχαία Θέματα