Ξεσήκωσε ο Μπικάκης τη Βιέννη

Τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα και τις επευφημίες του κοινού, κυρίως Βιεννέζων μουσικόφιλων, αλλά και αρκετών μελών της ομογένειας, απέσπασε ο κρητικός λυράρης, τραγουδιστής και στιχουργός, Στέλιος Μπικάκης, συνοδευόμενος από την οκταμελή ορχήστρα του, κατά την τρίωρη συναυλία του στην «Αίθουσα Μότσαρτ» του φημισμένου Μεγάρου Συναυλιών της Βιέννης.

Τη συναυλία παρακολούθησε ο καταγόμενος από την Κρήτη, Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας

και Μεσευρώπης, Αρσένιος, ενώ ανάμεσα στο ελληνικό κοινό της, βρίσκονταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστρία, Κώστας Φίζογλου, και ο πρόεδρος του «Διαπολιτιστικού Συλλόγου Μακεδονία», Χαρίλαος Ζήκος.

Ο Στέλιος Μπικάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συναυλίας, δεν έκρυβε τον εντυπωσιασμό και τη χαρά του από την ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό, του προγράμματος αυτής της δεύτερης (μετά το 2009) εμφάνισής του στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ερμηνείες του σε παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης αλλά και σε πολλά εντεχνο-λαϊκά, αρκετά από τα οποία έχουν δικούς του στίχους και περιέχονται στους συνολικά 16 δίσκους (από τους οποίους οι πέντε σε βινίλιο) που ο ίδιος έχει ηχογραφήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ενθουσιασμό προκάλεσε στο κοινό η ερμηνεία μερικών τραγουδιών από τον πολύ νεαρό πιανίστα Ανδρέα Μπικάκη, όπως και η συνοδεία της υπόλοιπης ορχήστρας που αποτελούσαν οι Ηλίας Κατσαβίδης (λαούτο, μπουζούκι, δεύτερη φωνή), Νίκος Σταθάκης (βιολί), Αντώνης Ζαχαράκης (τύμπανα), Γιώργος Τροιλός (κιθάρα), Μανώλης Πίτερης (κλαρίνο, φλάουτο, σαξόφωνο), Δημήτρης Καλλέργης (πλήκτρα), Παναγιώτης Χατζημιχαηλίδης (ηλεκτρική κιθάρα).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα