Άγρια επίθεση Κουτσούμπα σε Λαφαζάνη

09:03 3/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Παρότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απασχόλησε χθες την επικαιρότητα για τις αντιρρήσεις του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, που παραλίγο να τινάξουν τη διαδικασία στον αέρα, ωστόσο ο ίδιος δεν είχε μόνο τη «στενοχώρια» για την επιλογή του Οδυσσέα Βουδούρη. Αντιθέτως, συνομιλητές του επιμένουν ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

έμεινε με το στόμα ανοιχτό, όταν διάβασε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία τα όσα είπε σε βάρος του ο επικεφαλής του Περισσού. Όταν ρωτήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας αν συμπεριλαμβάνει και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη σε εκείνους που κάνουν «αστική διαχείριση» και του επισημάνθηκε πως ο κ. Λαφαζάνης ήταν κοντά στον Χαρίλαο Φλωράκη, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ ήταν πολύ σκληρός: «Ο Χαρίλαος συνήθιζε να λέει «τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Δεν θα αποφύγω τον πειρασμό να σας θυμίσω ότι ο Λαφαζάνης ήταν τόσο κοντά στον Χαρίλαο Φλωράκη, ώστε ο Χαρίλαος να τον πετάξει με τις κλοτσιές έξω από το ΚΚΕ το 1991 -πριν δηλαδή από 23 χρόνια- στολίζοντάς τον μάλιστα με τέτοιο τρόπο που μόνο ο καπετάνιος ήξερε. Πολύ καλύτερα τα ξέρουμε και όσοι συμμετείχαμε στις συνεδριάσεις της Κ.Ε. με τον Χαρίλαο -και πριν από το 1991 και μετά για πάνω από 15 χρόνια- όσο ζούσε ο Χαρίλαος», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, για να προσθέσει: «Και αφού το αναφέρατε αυτό, να σας πω ότι αποκαλούσε (σ.σ. ο Χαρίλαος Φλωράκης), ειδικά αυτόν, αλλά και τους γύρω από αυτόν και τις απόψεις τους, ως εκφραστές του «επιστημονικού οπορτουνισμού». Σε αυτή την πορεία συνεχίζουν, ως επιστήμονες οπορτουνιστές. Και ξέρετε ο οπορτουνισμός πάει μαζί με τον καιροσκοπισμό, τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Αλλωστε, το «χούι» δεν κόβεται..».

Αντίδραση Λαφαζάνη

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν έκρυψε την ενόχλησή του, αφού η συνέντευξη Κουτσούμπα «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα που απηχεί τις απόψεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» με απαξιωτικά σχόλια. «Εντύπωση προκάλεσε η εμπαθής και συκοφαντική επίθεση του Δ.Κουτσούμπα σε συνέντευξη που έδωσε στην ”Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” προσωπικά κατά του Παν. Λαφαζάνη. Αριστεροί κύκλοι χαρακτήριζαν ως μικροπρέπειες και ευτελές “κουτσομπολιό” όσα ο Δ. Κουτσούμπας βάζει στο στόμα του αείμνηστου Χ. Φλωράκη κατά του Παναγ. Λαφαζάνη», σημειώνεται στην iskra.gr, ενώ το κείμενο-σχόλιο, αναφέρει παρακάτω: «Οι ίδιοι κύκλοι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις τόνιζαν, αντίθετα, ότι ο Χ. Φλωράκης στις προφορικές συζητήσεις του αλλά και σε αυτοβιογραφικά του κείμενα αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στον Π. Λαφαζάνη και αυτό ανεξάρτητα από όποιες διαφωνίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα