Νέος ισχυρός σεισμός τάραξε την Κεφαλονιά

06:52 3/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες κυρίως από πτώση αντικειμένων στο Ληξούρι, ενώ ένας τοίχος στην είσοδο του νοσοκομείου κατέρρευσε με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δεχθούν οι τραυματίες ιατρική βοήθεια.

Πυροσβεστική δέχτηκε ήδη τις πρώτες κλήσεις – Σε επιφυλακή άπαντες στο νησί.

Το γεωδυναμικό ινστιτούτο της Αθήνας έδειξε ότι η ισχυρότατη σεισμική δόνηση έγινε στον ίδιο εστιακό χώρο 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου.

Αναφορές

υπάρχουν και για κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου του νησιού, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει αρκετοί δρόμοι.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Κεφαλονιάς στη Ζάκυνθο και σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας που βρίσκεται στην Κεφαλονιά χαρακτήρισε ισχυρότατη την δόνηση σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι η σεισμική δόνηση έγινε σε διαφορετικό ρήγμα από αυτό της προηγούμενης Κυριακής στο νησί και εξέφρασε την ανησυχία του για τον σεισμό.

Ο κ. Τσελέντης από την πλευρά του τόνισε ότι πρόκειται για τον μεγάλο μετασεισμό για τον οποίο γινόταν λόγος τις προηγούμενες ημέρες και προέρχεται από το ίδιο σεισμικό ρήγμα.

Οι σεισμολόγοι συνιστούν ψυχραιμία, επισημαίνουν όμως ότι οι κάτοικοι δεν πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους έως το μεσημέρι, που θα έχουν γίνει οι πρώτες αυτοψίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα