Αγόρια πήγαν στο σχολείο με...φούστες!

Συνέβη σε ένα λύκειο στην πόλη Νάντη της δυτικής Γαλλίας, όπου περίπου 100 μαθητές πήγαν στο σχολείο φορώντας φούστες σε μία συμβολική κίνηση κατά του σεξισμού. Πρόκειται για μία εκστρατεία που υποστήριξαν οι σχολικές αρχές, η οποία όμως προκάλεσε διαμάχη.

«Τη δανείστηκα από την αδελφή μου», «εμένα μου τη δάνεισε η μητέρα μου» εξήγησαν οι μαθητές στην είσοδο του λυκείου Κλεμανσό, οι οποίοι φόραγαν φούστες μπλε, μοβ, μαύρες ή εμπριμέ, με βολάν, ακόμα και σκοτσέζικα

κιλτ.

Περίπου 100 μαθήτριες, που φόραγαν επίσης φούστες, συμμετείχαν σε αυτήν την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα του σεξισμού που είχαν ονομάσει «Αυτό που ξεσηκώνει η φούστα» μετά την πρωτοβουλία μελών των μαθητικών συμβουλίων και την οποία αποδέχτηκε η Ακαδημία της Νάντης στη βάση του εθελοντισμού των ιδρυμάτων.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε στόχος σωρείας επικρίσεων από βουλευτές της Δεξιάς, όπως επίσης και από οργανώσεις που αντιτίθενται στο γάμο ομοφυλοφίλων, που κατέστη νόμιμος το Μάιο του 2013 και άλλους. Μάλιστα σε μια διαδήλωση εναντίον του σεξισμού μπροστά από ένα λύκειο της Νάντης, σημειώθηκαν συμπλοκές και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα