ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης για τα εργασιακά, μετά την άρνηση του Φ. Κουβέλη. Συνεχείς διαβουλεύσεις Μαξίμου με ΠΑΣΟΚ και Δημ. Αριστερά.

Διαδοχικές διαβουλεύσεις με στόχο την εξεύρεση μίας συμβιβαστικής λύσης που θα επέτρεπε την ομαλή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα και τα εργασιακά βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί.

Το βράδυ της Τετάρτης, και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ,

τοη σκυτάλη των διαπραγματεύσεων πέρασε στα χέρια του υπουργού Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη. Στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε ο βασικός διαπραγματευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης ενώ, νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλο.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες επικοινωνία για την εξεύρεση λύσης είχε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Νωρίτερα, υπενθυμίζεται, στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ βρέθηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης προκειμένου να διαπραγματευθεί με τους κ. Δ. Χατζησωκράτη και Σ. Παπαθανασίου ενώ υπήρξε και κύκλος τηλεφωνικών επαφών του Γ. Στουρνάρα με στελέχη του κόμματος.

Όπως προκύπτει από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η αναζήτηση λύσης επικεντρώνεται στο πολιτικό επίπεδο – δηλαδή στους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα εξασφαλισθεί η θετική ψήφος της ΔΗΜΑΡ – και όχι στο διαχειριστικό – κοινβοβουλευτικό, δεδομένου ότι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού απέκλειαν διαχωρισμό των εργασιακών από τις υπόλοιπες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ώστε αυτό να κατατεθεί στη Βουλή ως ξεχωριστό άρθρο ή ακόμη και ξεχωριστό νομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα