ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ 23 ΑΠΑΧΘΕΝΤΕΣ ΛΙΒΑΝΕΖΟΙ

Αγνοείται η τύχη των εικοσιτριών Λιβανέζων, που απήχθησαν την 22α Μαΐου από τη Συρία με τις τουρκικές Αρχές να υποστηρίζουν ότι δεν έχουν στοιχεία για την παραμονή τους στην χώρα.

 «Αυτοί οι άνθρωποι δεν βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος, πιστεύω ότι υπάρχει σύγχυση», εξήγησε κρατικός αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι εικοσι-τρείς Λιβανέζοι, σιίτες στο θρήσκευμα, είχαν ξεκινήσει θρησκευτικό ταξίδι για το Ιράν και την Παρασκευή αναμενόταν η άφιξή τους. Ωστόσο, την περασμένη Τρίτη το Το πρακτορείο ANI του

Λιβάνου μετέδωσε απήχθησαν από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό στο Χαλέπι, αν και αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμειξη στην απαγωγή.

«Ήταν προγραμματισμένο να μεταβώ σήμερα (Σάββατο) στην Τουρκία για να ευχαριστήσω (τις Αρχές) με την προϋπόθεση ότι οι όμηροι θα είχαν αφεθεί ελεύθεροι», είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι.

«Αποφάσισα να αναβάλλω την επίσκεψη για μια μεταγενέστερη ημερομηνία, καθώς όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επαφές και οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των Λιβανέζων συνεχίζονται», πρόσθεσε ο λιβανέζος Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι έλαβε την απόφασή του σε συνεργασία με την Άγκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα