«ΑΓΚΑΘΙ» ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

Με σκυθρωπά πρόσωπα και χωρίς να λάβουν οριστικές αποφάσεις αποχώρησαν τα στελέχη της κυβέρνησης από το υπουργείο Οικονομικών, όπου συμμετείχαν στη διυπουργική σύσκεψη, με αντικείμενο τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων.

Η συνάντηση κράτησε περίπου δύο ώρες, χωρίς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το ύψος των περικοπών, αλλά και την αναδρομικότητά τους- βάσει του υπάρχοντος νόμου- από την 1η Ιουλίου εφέτος.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας,

ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, «είναι μια διαδικασία συνεχιζόμενη ενόψει της άφιξης της τρόικας για τη διαμόρφωση του τελικού πακέτου μέτρων».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες, η τρόικα έχει απορρίψει την αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να «υποκαταστήσει» τις εφετινές περικοπές των ειδικών μισθολογίων των ένστολων, με ισοδύναμες περικοπές δαπανών και να εφαρμοσθεί το μέτρο από το 2013.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτριος Ελευσινιώτης, οι αρχηγοί των τριών όπλων των ενόπλων δυνάμεων και αξιωματικοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Όλα δείχνουν πως για αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και στρατιωτικούς η μείωση θα είναι κοντά στο 5%. Στο 8% θα κυμανθεί η μείωση στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ και κοντά στο 10% με 12% για τους καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στο 20% θα κυμανθούν οι μειώσεις για τους διπλωματικούς υπαλλήλους, τους αρχιερείς και τους δικαστικούς.

Για τα μέτρα αυτά θα ενημερώσει ο κ. Σαμαράς τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα