ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ

07:43 1/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Ψήφο εμπιστοσύνης στον προορισμό Ελλάδα με άμεσο στόχο την διεύρυνση των συχνοτήτων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και τη διενέργεια συνεργιών με την Aegean Airlines που ανήκουν στην ίδια αεροπορική συμμαχία προαναγγέλλει μιλώντας στο matrix24.gr η Γεν.

Διευθύντρια της Turkish Airlines στην Ελλάδα Gulay Ozturk.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Όπως επισημαίνει η G. Ozturk, η παρουσία της εταιρείας της στην Ελλάδα έχει φτάσει πλέον τα 65 χρόνια και αυτό είναι κάτι το ιδιαίτερο για εκείνη δεδομένου ότι, η πρώτη διεθνής πτήση που πραγματοποίησε η εταιρεία ήταν στην Αθήνα, ενώ σήμερα η THY προσεγγίζοντας 200 διεθνείς προορισμούς και διαθέτοντας το 7ο μεγαλύτερο δίκτυο παγκοσμίως.

Η κα. Ozturk τονίζει ότι ήδη έχουν μεταφερθεί μέσω των 27 εβδομαδιαίων πτήσεων της Turkish μόνο το πρώτο 6μηνο του τρέχοντος έτους 120.000 επιβάτες από την Κων/πολη σε Αθήνα -κυρίως- και Θεσσαλονίκη. Εξ αυτών το 40% περίπου καταφθάνουν ως transit στη χώρα μας από την Κων/πολη. Δεν είναι τυχαίο ότι την φετινή καμπάνια της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά ουσιαστικά την «διενήργησε» για λογαριασμό της Ελλάδας η Turkish. Άλλωστε η γενική διευθύντρια της ΤΗΥ θεωρεί ότι Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να προσεγγίσουν πλήθος τουριστών όχι μόνο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά και από την Κίνα και την Ιαπωνία, τουρίστες που λόγω της μεγάλης διάρκειας του ταξιδιού αρέσκονται να επισκέπτονται δυο προορισμούς.

Ειδικότερα και αναφερόμενη στην κίνηση της Turkish Airlines μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας -ανά αεροδρόμιο- το πρώτο 6μηνο του τρέχοντος έτους η κα Ozturk σημειώνει: «εξυπηρετούμε το κοινό μας με απευθείας πτήσεις, σε δύο προορισμούς της Ελλάδας, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, πραγματοποιούμε 3 καθημερινές πτήσεις, ενώ για τη Θεσσαλονίκη έχουμε καθημερινές πτήσεις (εκτός Πέμπτης). Με τις 27 εβδομαδιαίες πτήσεις μας, προσφέρουμε στους επιβάτες μας, εξαιρετικές συνδέσεις στο παγκόσμιο δίκτυό μας (με περισσότερους από 200 προορισμούς), καθώς και σε άλλα σημεία της Τουρκίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων έξι μηνών, έχουμε μεταφέρει περίπου, περισσότερους από 100.000 επιβάτες μεταξύ Τουρκίας και Αθήνας, καθώς και περισσότερους από 20.000 επιβάτες από και προς τη Θεσσαλονίκη».

Βόρειος Αμερική η μεγάλη πελατεία

Υπογραμμίζοντας από ποιες χώρες προέρχονται οι περισσότεροι επιβάτες που επισκέπτονται την Ελλάδα τονίζει: «η Turkish Airlines, λόγω και της γεωγραφικής θέσης του αεροπορικού της κόμβου, μεταφέρει πολλούς επιβάτες από χώρες της Άπω Ανατολής και της Μέσης Ανατολής. Ωστόσο, λόγω του ότι η Αθήνα βρίσκεται πολύ κοντά στην Τουρκία, έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε τον αριθμό των επιβατών που προέρχεται από την Βόρεια Αμερική. Η Turkish Airlines αυτή την στιγμή διαθέτει το 7ο μεγαλύτερο δίκτυο παγκοσμίως. Στην παρούσα φάση, το 40 έως 45% των επιβατών που φτάνουν στην Τουρκία, συνεχίζουν το ταξίδι τους, σε επόμενο σταθμό του δικτύου μας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο έχει δώσει ώθηση στις πληρότητες της

Keywords
Τυχαία Θέματα