Α. Λοβέρδος: Η δημοκρατική παράταξη μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη

Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος, αλλά σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», τονίζει ότι προς το παρόν προέχει η ψήφιση του Προϋπολογισμού, την οποία την θεωρεί κρίσιμη ακόμη για την πορεία των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων. Διαχωρίζει την θέση του από τον Κώστα Σκανδαλίδη και υπογραμμίζει: «Δεν κρύφτηκα στην κρίσιμη ψηφοφορία», για να προσθέσει: «Αν και ψηφίζαμε για τέταρτη φορά υπό καθεστώς ωμού εκβιασμού, αφού τα μέτρα δεν συνοδεύτηκαν από αναπτυξιακές πολιτικές, έκανα το καθήκον μου απέναντι στην πατρίδα χωρίς να προσπαθώ να κρυφτώ μέσα στις ψήφους της πλειοψηφίας».

Παρ’

όλα αυτά, καρφώνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις έξι διαγραφές και τονίζει: «Μείναμε 26 βουλευτές. Τραγικό» και εξηγεί για ποιο λόγο ζήτησε την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και σε μια προσπάθεια συσπείρωσης υπογραμμίζει: «Είναι παρακμιακό φαινόμενο να πετάγονται τα κομμάτια της δημοκρατικής παράταξης στον δρόμο και κάποιοι να γελούν από αμηχανία κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν». Σε ερώτηση εάν θέτει ζήτημα ηγεσίας, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε: «Όλα στην ώρα τους και με την σειρά τους».

Αναφορικά με την στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς στην ψηφοφορία της Τετάρτης, ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζει: «Ήταν λάθος η στάση της ΔΗΜ.ΑΡ. και ελπίζω να μην το χρεωθεί η χώρα στο αυριανό Eurogroup».

Keywords
Τυχαία Θέματα