To πρώτο Drive-in βενζινάδικο!

Τα βασικότερα στοιχεία του είναι ένας ρομποτικός βραχίονας με ενσωματωμένη μάνικα, ο οποίος εντοπίζει το καπάκι του ρεζερβουάρ και το ανοίγει με μία βεντούζα, ενώ προβλέπεται και ένας προσαρμογέας για την τάπα του ρεζερβουάρ. Από εκεί και μετά γίνεται αυτοματοποιημένα το γέμισμα, ενώ ο οδηγός παραμένει μέσα στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το συγκεκριμένο σύστημα μειώνει τον μέσο χρόνο ανεφοδιασμού με καύσιμα γύρω στο 30% σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους.

Όποιος θέλει να ψωνίσει

κάτι άλλο από το βενζινάδικο, μπορεί να το παραγγείλει στη μικροφωνική εγκατάσταση δίπλα στην αντλία και να το παραλάβει επίσης μέσα στο αυτοκίνητο. Τα οφέλη δεν περιορίζονται μόνον στην εξοικονόμηση χρόνου. Αρκετοί πελάτες –ιδιαίτερα γυναίκες- νιώθουν ανασφάλεια όταν αναγκάζονται να βγουν από το αυτοκίνητό τους τις βραδινές ώρες στα βενζινάδικα, ενώ με το ρομποτικό σύστημα δεν χύνεται ούτε σταγόνα βενζίνης έξω από το ρεζερβουάρ.

Οι εμπνευστές του πρώτου Drive-in βενζινάδικου απευθύνονται κυρίως σε κεντρικά πρατήρια με πολλές αντλίες και μεγάλη κίνηση, τα οποία χρησιμοποιούν αρκετά άτομα ως προσωπικό για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Ωστόσο ακόμη και μία τόσο προηγμένη και σοφιστικέ εγκατάσταση έχει το αδύνατο σημείο της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για την αδυναμία του ρομποτικού βραχίονα να ανοίξει τις κλειδωμένες τάπες.

Δείτε στο βίντεο, που ανεβάσαμε, πώς θα γεμίζουμε στο μέλλον τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων μας.

Πηγή: Autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα