To NATO διακόπτει κάθε συνεργασία με τη Ρωσία

19:33 1/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τους ΥΠΕΞ των κρατών μελών του NATO οι οποίοι κάλεσαν σε ανακοίνωσή τους τη Μόσχα να «κάνει άμεσα βήματα. . . για να επανέλθει στην τήρηση του διεθνούς δικαίου».

Το NATO και η Ουκρανία σημείωσαν σε μια κοινή γραπτή ανακοίνωσή τους ύστερα από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και της νέας μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο ότι θα εντείνουν τη δική τους συνεργασία και θα προωθήσουν

μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εθνικής άμυνας στην Ουκρανία μέσω εκπαίδευσης και διαφόρων προγραμμάτων.

Καλούν σε αφοπλισμό τις παραστρατιωτικές οργανώσεις

Την ίδια ώρα το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε σήμερα τον αφοπλισμό των παραστρατιωτικών οργανώσεων που συμμετείχαν στις φιλοευρωπαϊκές κινητοποιήσεις και εξακολουθούν να ελέγχουν το κέντρο του Κιέβου, μία ημέρα μετά το επεισόδιο με πυροβολισμούς που προκάλεσε ένα μέλος του εθνικιστικού κινήματος Δεξιός Τομέας.

«Ο ουκρανικός λαός απαιτεί τάξη. Όσοι φέρουν όπλα, εκτός από την αστυνομία, τον στρατό, την Υπηρεσία Ασφαλείας και την Εθνοφρουρά, είναι υπονομευτές που δρουν κατά της Ουκρανίας», δήλωσε πριν από την ψηφοφορία ο πρόεδρος της Βουλής και προσωρινός πρόεδρος της χώρας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα