State Department: Να συνεργαστείτε για την επίλυση του Κυπριακού

Ο εκπρόσωπος του State Department κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό να καταβάλλουν προσπάθειες για να σημειωθεί πρόοδος για επίλυση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Ο αξιωματούχος του Αμερικάνικου Υπουργείου Εξωτερικών σχολιάζοντας τη συνάντηση που είχε ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» των Τουρκοκυπρίων Οζντίλ Ναμί με τον υφυπουργό εξωτερικών Ουίλιαμ Μπερνς ανέφερε πως συζητήθηκε η τουρκοκυπριακή άποψη για το κυπριακό. Η συνάντηση, σημείωσε,

«είναι μέρος των περιοδικών διαβουλεύσεων των επαφών του υπουργείου Εξωτερικών με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στις συνομιλίες του Κυπριακού».

Ο ίδιος σημείωσε: «Οι ΗΠΑ επαναβεβαιώνουν στην πλήρη τους υποστήριξη προς την κυπριακής ηγεσίας διαδικασία, υπό την αιγίδα της αποστολής των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, για επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης. Συνεχίζουμε να προτρέπουμε όλα τα μέρη να δράξουν αυτή την ιστορική ευκαιρία και να σημειώσουν πραγματική και ουσιαστική πρόοδο στην κατεύθυνση της επανένωσης της νήσου, σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς ο Αναστασιάδης

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό θα ενημερώσει σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, τους πολιτικούς αρχηγούς στην Κύπρο στη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 το πρωί. Ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να αναφερθεί στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και στα αποτελέσματα των επισκέψεων των διαπραγματευτών των δύο πλευρών Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι, σε Αθήνα και Άγκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα