SPD: Η ΜΕΡΚΕΛ ΦΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

19:50 9/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Κατά μέτωπο επίθεση στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ έκανε ο  πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος τη χαρακτήρισε υπεύθυνη για την ενίσχυση των ακραίων κομμάτων στην Ελλάδα.

Ο Γκάμπριελ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit χαρακτήρισε την πολιτική της Μέρκελ

«οικονομικό διάταγμα στερούμενο φαντασίας» και υποστήριξε επίσης ότι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι εμφανές στις ελληνικές εκλογές.

«Τα κόμματα της ακροδεξιάς και οι εχθροί της Ευρώπης μπαίνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο», είπε και εξέφρασε τους φόβους του να ξαναπέσει η χώρα σε απολυταρχικές δομές του παρελθόντος,  παραπέμποντας στη δικτατορία του 1967-74.

«Αυτοί που αρνούνται την αλληλεγγύη στους Έλληνες ρισκάρουν να αφήσουν τη χώρα να ξαναπέσει στις απολυταρχικές δομές που πιστεύαμε ότι έχουν ξεπεραστεί οριστικά» προειδοποίησε.

Ο επικεφαλής του SPD καταλόγισε ευθύνες όχι μόνο στην Μέρκελ αλλά και στον Σαρκοζί για το γεγονός ότι για καιρό τώρα ακολουθούν λάθος δρόμο οδηγώντας την Ελλάδα σε «κοινωνικό χάος»

«Οι περικοπές στους εθνικούς προϋπολογισμούς θα έπρεπε να επιτρέψουν την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση. Αντί γι’ αυτό, η ελληνική οικονομία καταρρέει» τόνισε.

Τέλος στη συνέντευξή του εκφράζει την ελπίδα του η Ευρώπη να στηρίξει τα αναπτυξιακά μέτρα που ζητά ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα