«One Woman to rule them all»

Το περιοδικό πλέκει το εγκώμιο της Άνγκελα Μέρκελ, παρουσιάζοντάς την ως μια παντοδύναμη πολιτική φυσιογνωμία. «Πιστεύουμε ότι η Μέρκελ είναι ο σωστός ηγέτης για την Γερμανία και την Ευρώπη, πρωτίστως για αυτό που είναι: η ιδανικότερη δημοκρατική αρχηγός του κόσμου και σαφέστατα ασφαλέστερη από οποιονδήποτε αριστεριστή αντίπαλό της. Κυρίως όμως γιατί πιστεύουμε αυτό που ακόμα και τώρα μπορεί να γίνει -η ηγέτιδα που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται η Γερμανία

και η Ευρώπη». Απαριθμεί ορισμένα από τα επιτεύγματά της όπως ότι κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ, ότι έβαλε τους βόρειους να πληρώσουν τα πακέτα διάσωσης, ότι έβαλε τους ισπανούς να κάνουν αδιανόητες μεταρρυθμίσεις και «απάλλαξε την Ευρώπη από κλόουν επιπέδου Μπερλουσκόνι».

Το άρθρο καταλήγει κάνοντας την πρόβλεψη ότι θα κερδίσει τις γερμανικές εκλογές και στη συνέχεια θα είναι η κυρίαρχη πολιτικός της Ευρώπης. «Το στοίχημα που βάζουμε είναι ότι θα θέλει να την θυμούνται για την αποφασιστικότητά της και όχι για τη διστακτικότητά της» αναφέρει ο Economist.

Keywords
Τυχαία Θέματα