O BOSKOS ΚΑΙ ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΑΚΗ

Πλήρη καταγραφή των ανθρώπων που συναντούσε, στοιχεία που αφορούν σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, έγγραφα που παραπέμπουν  σε δραστηριότητα  υπεράκτιων εταιρειών αλλά κι ένα θησαυρό χειρόγραφων σημειώσεων, φυλούσε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος στο προσωπικό του αρχείο.

Βασικός πρωταγωνιστής στις χειρόγραφες σημειώσεις του Α. Τσοχατζόπουλου δεν

είναι άλλος από τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος -όπως είναι γνωστό- περιλαμβάνεται στη λίστα των κατηγορουμένων μη πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων που ερευνά η τακτική δικαιοσύνη.

Ο φάκελος που κατέσχεσαν οι εισαγγελείς φέρει την κωδική ονομασία BOSKOS  και από την απλή ανάγνωση και μόνο των σημειώσεων δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τον Γ. Σμπώκο , στον οποίο ονομαστικά  πολλές φορές επαναλαμβάνεται στις σημειώσεις του ο Τσοχατζόπουλος ζητώντας του να διευθετήσει μία σημαντική εκκρεμότητα που είχε απέναντί του της τάξης των 900.000 ευρώ. Όπως λέει θα έβγαζε για λογαριασμό του σταδιακά το ποσό αυτό στο εξωτερικό,αλλά μέχρι και λίγες μέρες από τη σύλληψή του ο πρώην Υπουργός  ζητούσε από τον παλιό του συνεργάτη να τακτοποιήσει το … χρέος του.

Συγκεκριμένα  σε ό,τι αφορά τον φάκελο BOSKOS, αναγραμματισμός του ονόματος Σμπώκος  με λατινικούς χαρακτήρες κατά πολλούς, διαβάζει κανείς στις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου ότι:

«Πριν από καιρό  έφθασα στο σημείο να  ζητήσω  βοήθεια, θα θυμάσαι, να συνεφέρουμε τον Σμπώκο που τα τελευταία χρόνια αυθαίρετα σταμάτησε, παρά τη συμφωνία που κάναμε, να μου στέλνει  σταδιακά έξω (τμηματικά ) το ποσό του  ενός εκατομμυρίου που συμφωνήσαμε την Πρωτοχρονιά του 2010!».

«Γιάννη, εσύ ξέρεις. Δεν έχεις δικαίωμα  να τα κρατάς.  Είναι μία παλιά επιτυχής συνεργασία μας, με σοβαρά αποτελέσματα».

«Γιάννη, δεν έχεις δικαίωμα  να κρατήσεις! Εσύ  δεν είσαι κλέφτης! Δεν είσαι απατεώνας! Έφερες τα χρήματα».

«Γι΄αυτό δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Φέρε  άμεσα τα χρήματα», λέει σε άλλο σημείο της ογκωδέστατης δικογραφίας.

«Μου στερείς τα λεπτά σήμερα, στην πιο κρίσιμη στιγμή  της σύγκρουσης με τους διώκτες μου, τους άθλιους παλιανθρώπους… Εγώ μπαίνω επικεφαλής της δεύτερης φάσης  με δίωξη από τον εισαγγελέα για ξέπλυμα», αναφέρει δίνοντας μόνος του το χρονικό στίγμα της σύνταξης των επίμαχων σημειώσεων, με παραλήπτη – άγνωστο αν ποτέ έφτασαν σε γνώση του – τον Γιάννη Σμπώκο.

Αξίζει να σημειωθέι ότι όλα αυτά τα στοιχεία που βρίσκονται εδώ και μέρες στη διάθεση της δικαιοσύνης θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις του ανακριτή στη σκακιέρα των ερευνών καθώς:

*δείχνουν ότι υπήρχε ροή χρήματος μέχρι και το 2010 προς το εξωτερικό, οπότε σε συνδυασμό και με τα άλλα ευρήματα ο δικαστικός λειτουργός θα αναζητήσει αν υπάρχουν ενδεχομένως και άλλοι άγνωστοι  μέχρι τώρα λογαριασμοί  με πραγματικό αποδέκτη τον Α. Τσοχατζόπουλο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι σημειώσεις που κρατούσε ο πρώην υπουργός κάνοντας λόγο για μία αποτυχημένη, όπως και

Keywords
Τυχαία Θέματα